Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Najbolji recepti uz Vindija brandove:
priprema
Mesu skinite kožicu i narežite ga na trakice. Začinite solju i paprom i prelijte s malo maslinova ulja. Promiješajte i ostavite da se kratko marinira.
Sve povrće narežite na trakice, češnjak usitnite, a gljive narežite na listiće.
Na vrućoj tavi ili u woku zapecite meso da se karamelizira i dobije boju. Zapečeno meso odložite na tanjurić, a u istoj tavi ili woku na maslinovu ulju popržite povrće, prvo luk i češnjak, na to dodajte mrkvu i papriku, kratko „provrtite“ i dodajte tikvice.
Začinite solju i paprom i dodajte lovorov list. Zalijte bijelim vinom i ostavite dvije minute da se reducira, tj. da alkohol ispari.
Dodajte vrhnje za kuhanje i gljive, promiješajte i prokuhajte nekoliko minuta da se umak spoji s povrćem i mesom.
Sote se ne kuha dugo, cilj je da sve povrće ostane hrskavo, a meso, budući da je dobro zapečeno, samo se treba sljubiti s umakom i pustiti okus.
Gotov sote pospite s malo nigele i ukrasite listićima bosiljka.
Basmati rižu stavite u lončić i dobro isperite u hladnoj vodi. Prstima miješajte rižu da iz nje izađe višak škroba, a vodu mijenjajte dok ne postane prozirna.
Na opranu rižu nalijte vode, prst iznad nje, i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta da upije svu tekućinu.
Nakon toga rižu pokrijte poklopcem, ugasite vatru i ostavite 15-ak minuta da nabubri.
U drugom lončiću zagrijte malo maslaca da se počne pjeniti. Dodajte žličicu kurkume, ugasite vatru i ostavite da začin prožme maslac.
Začinjenim maslacem prelijte gotovu rižu i lagano promiješajte tako da zrna ostanu cijela.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: