Eliksir vitalnosti.
Snaga prirode u svakoj kapljici.
Uravnotežuje crijevnu floru i jača imunost
Kefir je fermentirani mliječni napitak nastao na Kavkazu prije više od dvije tisuće godina. Zbog brojnih pozitivnih učinaka na zdravlje, jačanja imuniteta i zaštite od bolesti često se naziva eliksirom mladosti i vitalnosti, a prema legendama, stanovnici Kavkaza, poznati po svojoj dugovječnosti, dugo su ga čuvali kao tajnu.
Neodoljivi mliječni pjenušac
‘z bregov Kefir proizveden je od mlijeka s 3,5 % mliječne masti, a njegova je posebnost u kefirnoj kulturi koja se sastoji od mliječno-kiselih dobrih bakterija i kefirnih kvasaca koji mu daju rezak osvježavajući okus i pjenušavost, što mu je i priskrbilo titulu mliječnog pjenušca.
Kao izvor visokovrijednih bjelančevina, B-vitamina i kalcija, kefir je istinska blagodat za ljudski organizam. Kako bismo ga učinili dostupnim svima, naši stručnjaci prilagodili su okus kefira onima koji uživaju u nježnijim fermentiranim okusima.
Za sve koji paze na svaki zalogaj (i gutljaj!) tu je naš Kefir Light – lagana verzija omiljenog kefira, od mlijeka sa samo 0,9 % mliječne masti. I dalje ima onaj karakteristični reski osvježavajući okus i lagano pjenušavu teksturu, ali manje masnoće – i pruža još više razloga za uživanje bez grižnje savjesti!
Za sve ljubitelje kefira, ali i one koji će ga tek otkriti, tu je i Super Kefir! Taj fermentirani funkcionalni proizvod s 3,0 % mliječne masti sadržava kefirnu kulturu i čak pet vrsta dobrih bakterija: Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei i Lactobacillus rhamnosus, obogaćen je vitaminima A, D3 i E i prirodni izvor kalcija. Vitamini A i D pridonose normalnoj funkciji imuniteta.
Uživaj u pjenušavom mliječnom eliksiru mladosti i dugovječnosti i OSJEĆAJ SE SUPER!
Sve počinje u crijevima. U svijetu crijevnih bakterija stvara se ravnoteža koja oblikuje zdravlje, raspoloženje i energiju. Znanstvenici crijeva s razlogom nazivaju drugim mozgom – jer proizvode više serotonina nego mozak, komuniciraju s imunosnim sustavom i odlučuju koliko dobro tijelo apsorbira hranjive tvari.
Kad je mikrobiom u ravnoteži, organizam funkcionira skladno: probava postaje lagana, upale se brže smiruju, a imunitet dobiva čvrst štit. Upravo zato zahvalni smo na fermentiranim superjunacima – tom prirodnom izvoru dobrih bakterija i nutrijenata koji jačaju crijevni mikrobiom, posebno nakon antibiotika, neuravnotežene prehrane ili stresa.
Osvježavajuća kombinacija limuna i đumbira u Super Kefiru pruža okusnim pupoljcima savršenu ravnotežu između citrusne svježine i pikantnosti đumbira. Taj Super Kefir nije samo super osvježenje nego sadržava i važne dobre bakterije L. CASEI 431™ te vitamine A i D koji podupiru zdravlje i imunološki sustav.
Nježan, ali bogat okus pistacije daje Super Kefiru posebnu kremastu dimenziju koja je jednostavno neodoljiva. Osim što je ukusan, taj kefir sadržava korisne bakterije L. CASEI 431™ te vitamine A i D koji su ključni za normalno funkcioniranje imunološkog sustava. Savršen izbor za sve koji vole blagost i ravnotežu u okusu.
Neodoljiva punoća okusa višnje donosi pravu voćnu rapsodiju u svakom gutljaju! Super Kefir s višnjom sadržava sve prednosti kefirnih kultura i dobrih bakterija L. CASEI 431™, uz vitamine A i D koji pridonose normalnoj funkciji imuniteta.
Soj dobrih bakterija L. CASEI 431™ Lactobacillus paracasei detaljno je istražen i opisan u brojnim znanstvenim studijama koje potvrđuju njegov pozitivan učinak na zdravlje crijeva (GUT HEALTH). Više od 70 % imunosnog sustava nalazi se u crijevima, a zdrav mikrobiom ključan je za otpornost organizma. Konzumacija tog soja povezana je s većim brojem antitijela (prirodnih proteina koji prepoznaju strane tvari, poput štetnih bakterija, i vežu se na njih) nakon imunosnog izazova, što pokazuje da L. CASEI 431™može pomoći u potpori imunološkom sustavu. Uzimanje soja L. CASEI 431™ povezano je i sa smanjenjem nelagode u dišnom sustavu te manjim brojem posjeta liječniku.
Kad je mikrobiom uravnotežen, tijelo funkcionira bolje, a imunološki sustav jača!
The Probiotics Institute for health care professionals | Increasing understanding around probiotics and the human microbiome