Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Najbolji recepti uz Vindija brandove:
priprema
Otkošteni batak i zabatak lagano posolite i popaprite. Uvaljajte u brašno, razmućena jaja i smjesu od krušnih mrvica, zdrobljenih kukuruznih pahuljica (corn flakes) i malo nasjeckanog bilja (peršina i timijana).
Panirano meso hrskavo popržite u ulju, uz dodatak kockice maslaca na kraju. Ocijedite na papirnatom ubrusu nakon pohanja.
Kiselom vrhnju dodajte nasjeckanu ljutiku i čili po želji, malo naribane korice limuna (bio) i svježe nasjeckano bilje (peršin i kopar). Začinite solju i paprom, dodajte nekoliko kapi limuna i poškropite maslinovim uljem.
Lisnatu salatu načupkajte, operite i ocijedite. Nar očistite. Mandarine ogulite nožem i narežite, a sok sačuvajte.
Soku mandarina dodajte žlicu senfa i meda, malo jabučnog octa i maslinova ulja. Lagano osolite i promiješajte da dobijete emulziju, tj. dresing kojim začinite lisnatu salatu.
Posluživanje
Salati pri posluživanju dodajte kriške mandarina i nar.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: