25.10.2023

Certifikacijska kuća DNV Adriatica d.o.o. Grupi Vindija svečano uručila certifikat „Proizvedeno bez upotrebe antibiotika“

 fotograf:

Nakon službene objave u ožujku ove godine tvrtki Koka, najvećoj peradarskoj kompaniji koja posluje u sklopu Grupe Vindija, svečano je uručen certifikat „Proizvedeno bez upotrebe antibiotika“ za ukupno 60 proizvoda, od čega 49 proizvoda pripada poznatom asortimanu piletine Cekin, a 11 proizvoda pripada asortimanu Cekin Kids, prvoj domaćoj liniji pilećih proizvoda namijenjenoj za zdravu i kvalitetnu prehranu djece. Riječ je o certifikatu koji dodjeljuje međunarodno prepoznata certifikacijska kuća DNV Adriatica d.o.o. na temelju STP 80 specifikacije za uzgoj bez antibiotika.

Certifikat 'Proizvedeno bez upotrebe antibiotika' s ponosnom dodajemo listi certifikata i oznaka kvalitete i izvornosti koje naši proizvodi već posjeduju, a koja uključuje oznaku 'Dokazana kvaliteta Hrvatska' za meso peradi, oznaku 'Meso hrvatskih farmi – rođeno i uzgojeno u RH' te žig za nacionalni projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo 'Živjeti zdravo'. Ovakve potvrde struke, koje proizlaze iz najstrožih kriterija i temeljitih ispitivanja kvalitete, dokaz su da u našim proizvodnim procesima najviši prioritet predstavljaju upravo sigurnost i zdravstvene odlike naših proizvoda“, istaknuo je Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave tvrtke Koka d.o.o.

Jedan je od najvažnijih aspekata procesa certificiranja hranidba peradi, koja umnogome utječe na sastav mesa i proizvoda, a čija se kvaliteta u Grupi Vindija osigurava vlastitom proizvodnjom stočne hrane u tvornici Blagodar. U proces certificiranja uključen je tim profesionalaca certifikacijske kuće DNV Adriatica d.o.o. koji se pri ispitivanju vodi strogim kriterijima pri svakom koraku proizvodnje, a koji u Koki započinje od samostalnog uzgoja matičnih jata kokoši nesilica za proizvodnju rasplodnih jaja do valionice jednodnevnih pilića i tova brojlera te tehnološke obrade u vlastitoj industriji mesa i svim njezinim proizvodnim pogonima. Pritom se o zdravlju pilića te kvaliteti i sigurnosti mesa peradi u svakom trenutku brine vlastita veterinarska služba i laboratorij u kojem se godišnje provodi više 100.000 analiza. Uz taj integrirani proces Koka jamči vrhunsku kontrolu kvalitete te isporuku proizvoda izravno u trgovine, i to u najkraćem roku, osiguravajući svježinu i kvalitetu proizvoda koji dolaze do krajnjeg potrošača.

Proizvodi brenda Cekin koji nose oznaku „antibiotic free“ obuhvaćaju dobro poznate domaće uspješnice od pilećeg mesa, od cijelih pilića do svih ostalih proizvoda iz rasjeka. S druge strane, tu oznaku nose i proizvodi asortimana Cekin Kids, jedine takve linije proizvoda u Hrvatskoj, koji su proizvedeni od pilećih prsa kao najkvalitetnije kategorije pilećeg mesa i koji su jedinstveni po tome što ne sadržavaju E-brojeve, konzervanse, aditive, bojila i pojačivače okusa te imaju smanjen udio soli. Proizvodi namijenjeni najmlađima podijeljeni su u tri kategorije, a to su svježe meso, kategorija koja uključuje Cekin Kids ražnjiće, panirani proizvodi poput Cekin Kids Crispy Popsića, Školice i Dinosaura te kategorija prerađevina koja uključuje Pileću šunkicu, Pileće hrenovčice, Najposebniju salamicu te Pileću pašteticu Kids.

Sama dodjela certifikata važan je trenutak za Grupu Vindiju i tvrtku Koka d.d. jer predstavlja rezultat predanog rada i potvrdu kontinuirane usmjerenosti na najviše standarde u proizvodnji i kontroli proizvoda, od uzgoja pilića do isporuke naših proizvoda od pilećeg mesa u trgovine diljem Republike Hrvatske. Kao lider u domaćoj prehrambenoj industriji imamo obvezu i odgovornost neprestano ulagati krajnje napore u kvalitetu i sigurnost naših proizvoda kako bismo potrošačima pružili samo ono najbolje i najzdravije za njih i njihove obitelji. Taj certifikat dodatna je potvrda da u tome uspijevamo, ali i motivacija da i dalje ustrajemo u svojoj težnji izvrsnosti i novim iskoracima, zaključio je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindija d.d.

COOKIE POLICY

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: