|
Priprema
|
/ 30 min
|
- Peršin, mrkvu i celer ogulite, operite i narežite na kockice.
- Popržite korjenasto povrće i češnjak 2 – 3 minute na maslacu i zatim zalijte sa 6 dl vode. Dodajte lovorov list, malo soli, prstovet papra i prstovet kurkume te kuhajte dok povrće ne omekša.
- Izvadite lovor i zatim sve usitnite pomoću štapnog miksera ili u multipraktiku da biste dobili kremastu juhu.
- Dodajte vrhnje i stavite na vatru da zakipi. Maknite s vatre i dodajte ocat te dosolite ako treba.
|
|
Posluživanje
|
Vruću juhu ulijte u duboke keramičke tanjure te pospite natrganim komadićima lososa i poslužite s vrućim zapečenim bagetom sa začinskim biljem. |
|
Savjet
|
Da biste se dobro zagrijali, juhu začinite s malo čilija u prahu ili ribanim đumbirom. |
|
|
Sastojci
|
/ 2 osobe
|
1 žlica |
maslaca 'z bregov |
2 |
veće mrkve |
1 |
korijen peršina |
50 g |
korijena celera |
1 |
češanj češnjaka |
|
sol, papar, prah kurkume |
2 |
lista lovora |
1 dl |
vrhnja za kuhanje 'z bregov |
1 mala žličica za espresso |
blagog jabučnog octa |
Za posluživanje: |
100 g |
dimljenog lososa |
|
baget sa začinskim biljem pekarnice Latica |
|
|