NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Zimska krem juha

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju. 
Priprema / 30 min
  • Peršin, mrkvu i celer ogulite, operite i narežite na kockice.
  • Popržite korjenasto povrće i češnjak 2 – 3 minute na maslacu i zatim zalijte sa 6 dl vode. Dodajte lovorov list, malo soli, prstovet papra i prstovet kurkume te kuhajte dok povrće ne omekša.
  • Izvadite lovor i zatim sve usitnite pomoću štapnog miksera ili u multipraktiku da biste dobili kremastu juhu. 
  • Dodajte vrhnje i stavite na vatru da zakipi. Maknite s vatre i dodajte ocat te dosolite ako treba. 
Posluživanje
Vruću juhu ulijte u duboke keramičke tanjure te pospite natrganim komadićima lososa i poslužite s vrućim zapečenim bagetom sa začinskim biljem.
Savjet
Da biste se dobro zagrijali, juhu začinite s malo čilija u prahu ili ribanim đumbirom.
Sastojci / 2 osobe
1 žlica maslaca 'z bregov
2 veće mrkve
1 korijen peršina
50 g korijena celera
češanj češnjaka

sol, papar, prah kurkume
2 lista lovora
1 dl vrhnja za kuhanje 'z bregov
1 mala žličica za espresso blagog jabučnog octa
 Za posluživanje: 
100 g  dimljenog lososa 

baget sa začinskim biljem pekarnice Latica

 blank