NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Zeleni raviol sa Capro Freshom u pjenici od škampa

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema / 60 min
  • Blitvu operite, uklonite stabljike i blendajte štapnim mikserom zajedno sa sa jajima i soli. Dodajte brašno i zamijesite malo tvrđe tijesto, umotajte u vrećicu i pustite da odmara bare pola sata.
  • Za to vrijeme  u širokoj, plitkoj posudi za kuhanje zagrijte maslinovo ulje. Na ulje dodajte oguljenu, na kolute narezanu mrkvu, luk narezan na četvrtine i popola prerezane češnjeve češnjaka  pa kratko pržite. Na to dodajte škampe i miješajući pržite 5 min. 
  • Maknite sa vatre i pustite da ohladi pa izvadite meso iz repova škampa. Odvojite na stranu 4 cijela, najveća i najljepša škampa.Ljušture vratite u posudu, dodajte cijelu rajčicu, cijelu polovicu limuna,zrna papra, lovor, ružmarin,grančice peršina, vodu i vino pa kuhajte uz često miješanje da se tekućina reducira na svega 1 dl. Pri samom kraju kuhanja ljušture i povrće slobodno energično pritišćete i gnječite kako bi iz njih izašlo što više sokova. Esenciju zatim procijedite kroz  fino sito. 
  • Meso škampa nasjeckajte pa dobro pomiješajte sa Capro Freshom i krupicom te začinite po vlastitom ukusu.  Odmoreno tijesto razvaljajte na 1 mm debljine pa izrežite krugove promjera 8-9 cm. Na sredinu položite punjenje  i preklopite u polukrug  pritiščući rubove vilicom kako bi se dobro slijepili.
    Kuhajte ih u puno osoljene ključale vode najviše 5 min. Esenciji dodajte vrhnje za kuhanje i par kapi limunovog soka. Vrijte lagano da se umak zgusne i začinite ga po svom ukusu. 
  • U tanjur stavite ocijeđene raviole i cijeli škamp. Prije samog serviranja umak zapjenite  štapnim mikserom pa dolijte u tanjur.   


Sastojci / 4 osobe
Tijesto:
2 jaja
30 g svježe blitve
300 g oštrog brašna
  prstohvat soli
 Punjenje:
100 g svježeg kozjeg sira Capro Fresha

sol i češnjak u prahu (po vlastitom ukusu)
1 čajna žličica pšenične krupice
 Pjenica:
5 žlica maslinovog ulja
700 g svježih škampa
100 g mrkve
100 g luka
3 češnja češnjaka
1 svježa rajčica
lovorov list
1 mala grančica svježeg ružmarina
50 g peršina (grančica)
1 svježi limun
5 zrna papra

sol, papar (po vlastitom ukusu)
1 l vode
2 dl bijelog vina
2 dl vrhnja za kuhanje 'z bregov

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za kuhanje Capro Fresh
 blank