UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Zapečene tikvice sa slanim sirom

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
Priprema / 35 min
  • Tikvice narežite na kolute.
  • U tavi na zagrijanom ulju kratko popecite kolute da se zarumene s obje strane. Nemojte peći sve odjednom, nego koliko vam ih stane u tavu.
  • Vatrostalnu posudu namažite maslinovim uljem i pospite mrvicama.
  • Kolute tikvica poslažite u posudu prekrivajući dno kao crijepovima.
  • Posolite ih i popaprite, pospite origanom (malo!) i pinjolima te ih prelijte pireom od rajčica.
  • Sve pospite zdrobljenim Grabancijašem.
  • Zapecite sve u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200ºC dok ne dobije ćeljenu boju (najviše 15 minuta).
Posluživanje
Poslužite uz pire krumpir i salatu kao lagani ljetni ručak ili samostalno toplo predjelo.

Savjet
Uz ovo jelo izvrsno će vam odgovarati dobro ohlađeno suho vino rose.
Sastojci / 2 osobe
400 g zelenih tikvica (zucchini)
200 g slanog sira Grabancijaša
4 žlice pirea od rajčice (ne koncentrata)

sol, papar, origano
  malo maslinova ulja 
2 žlice krupno nasjeckanih pinjola
2 žlice  krušnih mrvica pekarnice Latica

Vezani proizvodi

Grabancijaš Krušne mrvice
 blank