|
Priprema
|
/ 35 min
|
- Tikvice narežite na kolute.
- U tavi na zagrijanom ulju kratko popecite kolute da se zarumene s obje strane. Nemojte peći sve odjednom, nego koliko vam ih stane u tavu.
- Vatrostalnu posudu namažite maslinovim uljem i pospite mrvicama.
- Kolute tikvica poslažite u posudu prekrivajući dno kao crijepovima.
- Posolite ih i popaprite, pospite origanom (malo!) i pinjolima te ih prelijte pireom od rajčica.
- Sve pospite zdrobljenim Grabancijašem.
- Zapecite sve u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200ºC dok ne dobije ćeljenu boju (najviše 15 minuta).
|
|
Posluživanje
|
Poslužite uz pire krumpir i salatu kao lagani ljetni ručak ili samostalno toplo predjelo.
|
|
Savjet
|
Uz ovo jelo izvrsno će vam odgovarati dobro ohlađeno suho vino rose. |
|
|
Sastojci
|
/ 2 osobe
|
400 g |
zelenih tikvica (zucchini) |
200 g |
slanog sira Grabancijaša |
4 žlice |
pirea od rajčice (ne koncentrata) |
|
sol, papar, origano |
|
malo maslinova ulja |
2 žlice |
krupno nasjeckanih pinjola |
2 žlice |
krušnih mrvica pekarnice Latica |
|
|