|
Priprema
|
/ 40 min
|
- U tavici zagrijte ulje te na njemu kratko popržite rižu i sitno nasjeckani češnjak. Zalijte vinom i pirjajte.
- Kad vino ispari, nastavite pirjati uz povremeno podlijevanje temeljcem. Kad je riža gotovo kuhana, umiješajte maslac i začinite solju i paprom.
- Maknite s vatre i umiješajte sitno nasjeckanu rokulu. Rajčicama odrežite poklopce i izdubite sredinu sa sjemenkama. Zatim ih nakapajte maslinovim uljem i malo premažite uljem izvana. Napunite ih rižotom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 190 °C desetak minuta.
- Na pola pečenja rajčice poklopite sirom i zapecite do kraja. Poklopce od rajčica pecite pokraj njih. Vratite ih na rajčice tek pri posluživanju.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
4 veće rajčice (čvrste)
100 g arborio riže
3 žlice maslinova ulja
1 češaj češnjaka
6 dl pilećeg temeljca
1 dl suhog bijelog vina
30 g maslaca 'z bregov
50 g svježe nasjeckane rokule
sol, papar
4 deblje kriške sira Vindija Capron
|
|