VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Zapečene rajčice s rižotom od rokule i sa sirom Capronom


 
Priprema / 40 min
  • U tavici zagrijte ulje te na njemu kratko popržite rižu i sitno nasjeckani češnjak. Zalijte vinom i pirjajte.
  • Kad vino ispari, nastavite pirjati uz povremeno podlijevanje temeljcem. Kad je riža gotovo kuhana, umiješajte maslac i začinite solju i paprom.
  • Maknite s vatre i umiješajte sitno nasjeckanu rokulu.  Rajčicama odrežite poklopce i izdubite sredinu sa sjemenkama. Zatim ih nakapajte maslinovim uljem i malo premažite uljem izvana. Napunite ih rižotom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 190 °C desetak minuta.
  • Na pola pečenja rajčice poklopite sirom i zapecite do kraja. Poklopce od rajčica pecite pokraj njih. Vratite ih na rajčice tek pri posluživanju.
 

 
Sastojci / 4 osobe
4 veće rajčice (čvrste)
100 g arborio riže
3 žlice maslinova ulja
1 češaj češnjaka
6 dl pilećeg temeljca
1 dl suhog bijelog vina
30 g maslaca 'z bregov
50 g svježe nasjeckane rokule
sol, papar
4 deblje kriške sira Vindija Capron

Vezani proizvodi

Capron
 blank