|
Priprema
|
/ 25 min |
- Vatrostalnu posudu ili lim za pečenje premažite s 1/3 maslaca.
- Popržite krušne mrvice na maslacu da se blago zarumene.
- Mahune rasporedite po vatrostalnoj posudi, prelijte malo posoljenim kefirom, pospite prženim mrvicama i ribanim sirom.
- Zapecite u pećnici zagrijanoj na 220ºC oko 15 minuta.
|
|
Posluživanje
|
Kod posluživanja po želji začinite s malo usitnjenog češnjaka pomiješanog sa maslinovim uljem.
|
|
Savjet
|
Ovo jelo će dobiti intenzivniji okus ako ga pripremite sa kozjim sirom Capron. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
5 dl |
Kefira 'z bregov |
80 dag |
kuhanih mahuna |
15 dag |
maslaca
'z bregov |
20 dag |
krušnih mrvica Latica |
5 dag |
ribanog sira Varaždinca |
|
malo soli |
|
|