UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Zapečene mahune s kefirom

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
Priprema / 25 min
  • Vatrostalnu posudu ili lim za pečenje premažite s 1/3 maslaca.
  • Popržite krušne mrvice na maslacu da se blago zarumene.
  • Mahune rasporedite po vatrostalnoj posudi, prelijte malo posoljenim kefirom, pospite prženim mrvicama i ribanim sirom.
  • Zapecite u pećnici zagrijanoj na 220ºC oko 15 minuta.
Posluživanje
Kod posluživanja po želji začinite s malo usitnjenog češnjaka pomiješanog sa maslinovim uljem.

Savjet
Ovo jelo će dobiti intenzivniji okus ako ga pripremite sa kozjim sirom Capron.
Sastojci / 4 osobe
5 dl Kefira  'z bregov
80 dag kuhanih mahuna
15 dag maslaca
'z bregov
20 dag krušnih mrvica Latica
5 dag ribanog sira Varaždinca
  malo soli 

Vezani proizvodi

Varaždinec Kefir 3,5% mm 'z bregov maslac
 blank