VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Zapečena palenta "alla napolitana"

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 60 min
  • Skuhajte palentu prema uputama na pakiranju. U još vruću dodajte maslac.
  • Duboki lim za pečenje premažite s malo maslinova ulja.
  • Stavite lonac vode da zakipi pa rajčice na kojima ste nožićem zarezali križ potopite na 30-tak sekundi u kipuću vodu, a zatim u ledeno hladnu.
  • Ogulite kožu s rajčica i odstranite tekući dio sa sjemenkama.
  • Popržite luk narezan na kockice na preostalom maslinovom ulju i na to dodajte sjeckane ocijeđene rajčice.
  • Pirjajte nekoliko minuta te maknite s vatre i posolite, popaprite, dodajte malo origana i češnjak.
  • Žlicom grabite kuhanu palentu i redajte u lim.
  • Prelijte hrpice palente pripremljenim umakom i pospite sirom.
  • Zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200ºC oko 10 - 15 minuta.
Savjet
Prije pečenja po svemu jš možete posuti šaku zelenih ili crnih maslina.
Sastojci / 4 osobe
250 g instant palente
50 g maslaca
'z bregov
800 g svježih rajčica
1 glavica  luka

sol, papar, origano
  prstovet češnjaka u prahu
0,5 dl  maslinova ulja
300 g naribanog sira Tilzita

Vezani proizvodi

'z bregov maslac Tilzit
 blank