|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Skuhajte palentu prema uputama na pakiranju. U još vruću dodajte maslac.
- Duboki lim za pečenje premažite s malo maslinova ulja.
- Stavite lonac vode da zakipi pa rajčice na kojima ste nožićem zarezali križ potopite na 30-tak sekundi u kipuću vodu, a zatim u ledeno hladnu.
- Ogulite kožu s rajčica i odstranite tekući dio sa sjemenkama.
- Popržite luk narezan na kockice na preostalom maslinovom ulju i na to dodajte sjeckane ocijeđene rajčice.
- Pirjajte nekoliko minuta te maknite s vatre i posolite, popaprite, dodajte malo origana i češnjak.
- Žlicom grabite kuhanu palentu i redajte u lim.
- Prelijte hrpice palente pripremljenim umakom i pospite sirom.
- Zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200ºC oko 10 - 15 minuta.
|
|
Savjet
|
Prije pečenja po svemu jš možete posuti šaku zelenih ili crnih maslina. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
250 g |
instant palente |
50 g |
maslaca
'z bregov |
800 g |
svježih rajčica |
1 glavica |
luka |
|
sol, papar, origano |
|
prstovet češnjaka u prahu |
0,5 dl |
maslinova ulja |
300 g |
naribanog sira Tilzita |
|
|