JEDVA ČEKAM VELIKI ODMOR…

Tada nastupa mojih 15 minuta slave, kada uživam u malim iznenađenjima koja mi mama svakog dana ostavi u školskoj torbi.
To sigurno ne bih mogao da nema Vindije, za koju mama uvijek uz osmijeh kaže: "To je moja najbolja prijateljica!"  

Zapečena lunch palačinka sa sirom i bananom

Naš gastro tim donosi vam nekoliko vrijednih sugestija kako položiti najvažniji ispit svakog roditelja kuhara i za svoje mališane pripremiti obrok koji će im uljepšati naporan dan u školi. 
Priprema / 25 min
  • Pomiješajte dobro sve sastojke za tijesto i ispecite palačinke.
  • Bananu izrežite uzduž na dvije polovice koje zatim prerežete na pola.
  • Palačinku premažite nadjevom od promiješanog sira i šećera, pa na nju položite pola količine banane. Umotajte tako obje palačinke i stavite u mali lim za pečenje premazan maslacem.
  • Premažite kiselim vrhnjem i zapecijte 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200ºC.

Sastojci / za 2 palačinke
Za tijesto
1 jaje
80 ml mlijeka
'z bregov
80 ml mineralne vode
  prstovet soli
2 prstoveta šećera
90 g oštrog brašna

ulje za pečenje
Za nadjev
1 banana
60 g svježeg sira
'z bregov
20 g šećera
1 vanilin šećer
   
1 dl kiselog vrhnja 
'z bregov
10 g maslaca

Vezani proizvodi

'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm 'z bregov maslac 'z bregov svježi sir polumasni 'z bregov kiselo vrhnje 20% mm
 blank