UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Zaljubljena pašta

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
Priprema / 60 min
  • Ciklu dobro operite, umotajte u alu foliju i pecite na 190°C oko 45 minuta da potpuno omekša. 
  • Za to vrijeme od jaja, brašna, soli i boje zamijesite glatko, srednje čvrsto tijesto. Ovisno o nijansi crvene koju želite dobiti, dodajte više ili manje boje. Imajte na umu da će kasnije tjestenina povući i nešto crvene boje iz umaka od cikle. Umotajte tijesto u foliju i ostavite da odstoji pola sata. Zatim ga vrlo tanko razvaljajte i izrežite paštu željene širine. Ako imate stroj za tjesteninu, još bolje. Paštu skuhajte „al dente“ u puno kipuće slane vode i ocijedite. 
  • Ciklu ogulite, odvojite ¼ i narežite na tanke rezance. 
  • Luk sitno nasjeckajte pa ga popržite na maslinovu ulju. U multipraktik zatim ubacite ostatak cikle, pinjole, poprženi luk, sol, papar,majčinu dušicu i temeljac pa sameljite u finu smjesu. Vratite u posudu, pričekajte da zavri i umiješajte paštu. Dodajte limunova soka i rezance pečene cikle te po potrebi još začinite. Lagano promiješajte i poslužite. 
  • Pospite svježim peršinom i, po želji, naribanim sirom Ovidurom. 

Sastojci / 4 osobe
Za paštu:
350 g oštrog brašna
3 jaja

prstovet soli
  crvena prehrambena boja
Za umak: 
50 g luka
300 g  cikle
30 g  pinjola
2 žlice maslinova ulja 
  prstovet majčine dušice (najbolje svježe) 
  sol, papar 
3 dl povrtnog temeljca 
  limunov sok po ukusu 
  nasjeckani svježi peršin 
50 g sira Ovidura za posipanje

 blank