|
Priprema
|
/ 50 min
|
- Luk i slaninu narežite na sitne kockice i popržite na malo ulja.
- Zalijte sve vinom pa u to sipajte kuhani grah s malo vode od kuhanja.
- Dodajte lovorov list, usitnjeni češnjak i sitno nasjeckane grožđice.
- Kuhajte dok se ne zgusne pa začinite po ukusu.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite uz domaći kukuruzni kruh.
|
|
Savjet
|
Kad pomiješate sve sastojke, umjesto kuhanja u loncu podijelite sve u nekoliko vatrostalnih posudica te pecite u pećnici oko 25 minuta na temperaturi od 190ºC i poslužite sa žlicom kiselog vrhnja. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
800 g |
kuhanog graha (može i iz konzerve) |
200 g |
slanine ili kobasica (hamburgera) Rozeto |
2 |
crvena luka |
2 |
lovorova lista |
2 dl |
polusuhog bijelog vina |
2 režnja |
češnjaka |
2 žlice |
suhih grožđica |
|
ulje |
|
sol, papar |
|
|