VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Vinogradski grah

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema / 50 min
  • Luk i slaninu narežite na sitne kockice i popržite na malo ulja.
  • Zalijte sve vinom pa u to sipajte kuhani grah s malo vode od kuhanja.
  • Dodajte lovorov list, usitnjeni češnjak i sitno nasjeckane grožđice.
  • Kuhajte dok se ne zgusne pa začinite po ukusu.
Posluživanje
Poslužite uz domaći kukuruzni kruh.

Savjet
Kad pomiješate sve sastojke, umjesto kuhanja u loncu podijelite sve u nekoliko vatrostalnih posudica te pecite u pećnici oko 25 minuta na temperaturi od 190ºC i poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.
Sastojci / 4 osobe
800 g kuhanog graha (može i iz konzerve)
200 g slanine ili kobasica (hamburgera) Rozeto
crvena luka
2 lovorova lista
2 dl polusuhog bijelog vina
2 režnja češnjaka
2 žlice suhih grožđica
  ulje 
  sol, papar 

Vezani proizvodi

Rozeto domaće kobasice Hamburger
 blank