|
Priprema
|
/ 30 min
|
- Krumpir stavite u lonac i prelijte vodom da bude potpuno potopljen. Osolite i kuhajte dok ne omekša.
- Ocijedite i dobro ga protisnite. Zatim dodajte prvo maslac i maslinovo ulje. Dobro promiješajte i dodajte jogurt i sve začine. Miješajte dok ne dobijete kremasti pire.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite odmah, najbolje s pilećim ražnjićima ili povrćem s roštilja. |
|
|
Sastojci |
/ 4 osobe
|
800 g |
oguljenog i narezanog krumpira |
300 g |
grčkog jogurta Vilikis |
1 žlica |
maslinova ulja |
1 žlica |
maslaca 'z bregov |
1 češanj |
češnjaka |
|
po prstovet praha i muškatnog orašćića i kajenskog papra |
|
malo soli i crnog papra |
|
|