JEDVA ČEKAM VELIKI ODMOR…

Tada nastupa mojih 15 minuta slave, kada uživam u malim iznenađenjima koja mi mama svakog dana ostavi u školskoj torbi.
To sigurno ne bih mogao da nema Vindije, za koju mama uvijek uz osmijeh kaže: "To je moja najbolja prijateljica!"  

Veseli snack

Naš gastro tim donosi vam nekoliko vrijednih sugestija kako položiti najvažniji ispit svakog roditelja kuhara i za svoje mališane pripremiti obrok koji će im uljepšati naporan dan u školi. 
Priprema / 30 min
  • Lisnato tijesto razvaljajte na oko 0,5 cm te ga narežite na trake široke oko 10 cm.
  • Sir naribajte na sitnoj strani ribeža pa ga pomiješajte s maslinovim uljem, rajčicom i začinima.
  • Tu gustu smjesu rasporedite uzdužno po sredini traka tijesta.
  • Premažite rubove tijesta razmućenim jajetom, preklopite nadjev polovicom tijesta, zatim tijesto premažite jajetom s vanjske strane.
  • Pecite u pećnici na temperaturi oko 210ºC oko 12 - 15 minuta.
Posluživanje
Pečene dugoljaste "savijače" narežite na zalogaje i uživajte dok su još vruće.

Savjet
Od tijesta možete oblikovati i okruglice veličine oraha u koje stavite "kuglicu" tog nadjeva. Pržite ih u dubokom ulju (fritezi i sl.) na temperaturi oko 180ºC dok ne poprime rumeno-smeđu boju. Ocijedite na ubrusu i poslužite s jogurtom ili kiselim mlijekom Legenda 'z bregov.
Sastojci / 4 osobe
500 g lisnatog tijesta
250 g tvrdog sira Caprodura 
3 žlice koncentrata rajčice
2 žlice maslinova ulja 
1 čajna žličica začinskog bilja (bosiljak, origano)
1 jaje

Vezani proizvodi

Caprodur
 blank