|
Priprema
|
/ 30 min
|
- Lisnato tijesto razvaljajte na oko 0,5 cm te ga narežite na trake široke oko 10 cm.
- Sir naribajte na sitnoj strani ribeža pa ga pomiješajte s maslinovim uljem, rajčicom i začinima.
- Tu gustu smjesu rasporedite uzdužno po sredini traka tijesta.
- Premažite rubove tijesta razmućenim jajetom, preklopite nadjev polovicom tijesta, zatim tijesto premažite jajetom s vanjske strane.
- Pecite u pećnici na temperaturi oko 210ºC oko 12 - 15 minuta.
|
|
Posluživanje
|
Pečene dugoljaste "savijače" narežite na zalogaje i uživajte dok su još vruće.
|
|
Savjet
|
Od tijesta možete oblikovati i okruglice veličine oraha u koje stavite "kuglicu" tog nadjeva. Pržite ih u dubokom ulju (fritezi i sl.) na temperaturi oko 180ºC dok ne poprime rumeno-smeđu boju. Ocijedite na ubrusu i poslužite s jogurtom ili kiselim mlijekom Legenda 'z bregov. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
500 g |
lisnatog tijesta |
250 g |
tvrdog sira Caprodura |
3 žlice |
koncentrata rajčice |
2 žlice |
maslinova ulja |
1 čajna žličica |
začinskog bilja (bosiljak, origano) |
1 |
jaje |
|
|