UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Varivo sa žličnjacima od sira

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
Priprema / 35 min
  • Mrkvu ogulite i narežite na kolutiće.
  • Cvjetaču narežite na komadiće.
  • Luk ogulite i narežite na sitne kockice.
  • U loncu zagrijte malo ulja te kratko popržite luk. Dodajte mrkvu i na prutiće narezanu rajčicu pa još kratko popržite. Zatim dodajte grašak, cvjetaču, ajvar i lovorov list, promiješajte i zalijte s jednom litrom vode. Malo posolite i kuhajte na sasvim laganoj vatri oko 20 minuta.
  • Za to vrijeme umiješajte žlicom jaje i brašno u svježi sir, dodajte malo soli i ostavite sa strane dok se varivo kuha. Kad povrće omekša, dodajte vrhnje za kuhanje i žlicom grabite sirno tijesto te spuštajte malo po malo u vruće varivo.
  • Neka se žličnjaci kuhaju još nekoliko minuta.
  • Posolite ako treba i popaprite.
Posluživanje
Poslužite odmah uz raženi ili punozrnati kruh pekarnice Latica.

Sastojci / 4 osobe
200 g smrznutog ili svježeg graška
200 g mrkve
300 g cvjetače
1 glavica luka
1 žlica ajvara
50 g sušene rajčice u ulju

sol, papar, lovorov list

malo ulja
2 dl vrhnja za kuhanje
'z bregov
100 g svježeg sira
'z bregov
1 jaje
100 g oštrog brašna

Vezani proizvodi

'z bregov svježi sir polumasni 'z bregov vrhnje za kuhanje
 blank