|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Puretinu narežite na prutiće, a mrkvu na kockice te pirjajte oko 10 minuta na malo ulja.
- Zatim dodajte leću, dva lovorova lista te oguljenu korabicu narezanu na kockice i toliko vode da svi sastojci budu prekriveni tekućinom. Osolite i popaprite.
- Kuhajte u poklopljenom loncu uz povremeno miješanje 20 minuta ili više (dok tekućina posve ne ispari).
|
|
Savjet
|
Kod pirjanja dodajte malo Butterino 'z bregov za začinskim biljem, a varivo možete preliti kiselim vrhnjem 'z bregov. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
300 g |
purećeg filea od prsa Vindon |
400 g |
leće iz konzerve |
1 veća |
mrkva |
1 veća |
korabica |
|
ulje |
|
sol, papar, lovor list |
|
|