|
Priprema
|
/ 35 min
|
- Luk sitno nasjeckajte i lagano ga popržite.
- Meso i mrkvu stavite na luk i pržite dok ne porumeni.
- Dodajte mahune, prelijte temeljcem da pokrije meso i mahune. Zatim začinite i ostavite da se lagano kuha da mahune omekšaju.
- Prije kraja jednu žlicu škrobnog brašna i vrhnje razmutite u malo vode i zgusnite mahune te dodajte sušeni vlasac i još kratko prokuhajte.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 - 6 osoba
|
2 manje |
mrkve izrezane na tanke ploške |
500 g |
zelenih mahuna |
1 glavica |
luka |
40 dag |
pilećeg filea Cekin |
2 l |
temeljca od pilećeg pripravka za juhu Cekin |
1 žlica |
škrobnog brašna |
1 žličica |
suhog vlasca |
2 dl |
kiselog vrhnja
'z bregov |
|
sol i papar |
|
|