|
Priprema
|
|
- Razmutite kvasac u toplom mlijeku zajedno sa šećerom. Ostavite oko 10 minuta da odstoji.
- Dodajte zatim žumanjke, maslac, rum, koricu naranče, vaniliju i brašno. Umijesite srednje čvrsto tijesto pa ako je potrebno dodajte još koju žlicu brašna.
- Nakon što se tijesto dizalo oko pola sata, umijesite u tijesto ocijeđene grožđice. Oblikujte kuglu i ostavite da se diže još pola sata na limu za pečenje prekrivenom papirom za pečenje.
- Pincu zarežite po vrhu u obliku križića i premažite obilno maslacem te stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C. Pecite oko 25 minuta ili dok uboden štapić, kada ga izvadite iz tijesta, ne bude suh.
|
|
|
Sastojci
|
|
500 g |
glatkog brašna |
50 g |
grožđica namočenih u topli rum ili čaj |
|
naribana korica jedne naranče |
70 g |
omekšalog maslaca 'z bregov |
|
4 žumanjka |
2,5 dl |
toplog mlijeka 'z bregov |
20 g |
svježeg kvasca |
150 g |
šećera |
|
nekoliko kapi arome vanilije |
1 žlica |
ruma |
|
malo otopljenog maslaca za premazivanje |
|
|