LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Uskršnja pinca

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
 
Priprema
  • Razmutite kvasac u toplom mlijeku zajedno sa šećerom. Ostavite oko 10 minuta da odstoji.
  • Dodajte zatim žumanjke, maslac, rum, koricu naranče, vaniliju i brašno. Umijesite srednje čvrsto tijesto pa ako je potrebno dodajte još koju žlicu brašna.
  • Nakon što se tijesto dizalo oko pola sata, umijesite u tijesto ocijeđene grožđice. Oblikujte kuglu i ostavite da se diže još pola sata na limu za pečenje prekrivenom papirom za pečenje.
  • Pincu zarežite po vrhu u obliku križića i premažite obilno maslacem te stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C. Pecite oko 25 minuta ili dok uboden štapić, kada ga izvadite iz tijesta, ne bude suh.
 

 
Sastojci
500 g glatkog brašna
50 g grožđica namočenih u topli rum ili čaj

naribana korica jedne naranče
70 g omekšalog maslaca 'z bregov
  4 žumanjka
2,5 dl toplog mlijeka 'z bregov
20 g svježeg kvasca
150 g šećera

nekoliko kapi arome vanilije
1 žlica ruma
  malo otopljenog maslaca za premazivanje

Vezani proizvodi

'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm 'z bregov maslac
 blank