|
Priprema |
/ 40 min |
- Kekse stavite u vrećicu pa usitnite pomoću valjka za tijesto. Dodajte omekšali maslac pa dobro sjedinite.
- Rasporedite ravnomjerno u sve kalupiće, pritisnite prstima i napravite podlogu. Stavite u hladnjak da se stisne za vrijeme dok pravite kremu.
- Istucite čvrsti šlag sa šećerom i šlagfixom. Na pari otopite čokoladu pa lagano pomiješajte sa šlagom. Želatinu namočite da omekša pa otopite na pari. Ulijte u smjesu i dobro sjedinite.
- Kremu prebacite u dresirku pa ušpricajte ravnomjerno u sve kalupe. Odma posložite maline po kremi. Stavite u hladnjak na otprilike 45 min.
- Tankim nožićem koji ste ugrijali u toploj vodi odvojite kremu i podlogu od keksa od kalupa pa ga pažljivo odvojite. Prije posluživanja pospite naribanom čokoladom i ukrasite metvicom.
|
|
|
Sastojci |
/ za 6 tortica |
250 g |
punozrnatih keksa s kakaom |
100 g |
maslaca 'z bregov |
150 g |
bijele čokolade |
400 ml |
vrhnja za šlag 'z bregov |
1 |
šlagfix |
70 g |
šećera u prahu |
4 listića |
želatine |
|
svježe maline |
|
naribana čokolada za dekoraciju |
|
listići metvice |
|
|