LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Tortice s malinama i bijelom čokoladom

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
 
Priprema / 40 min
  • Kekse stavite u vrećicu pa usitnite pomoću valjka za tijesto. Dodajte omekšali maslac pa dobro sjedinite.
  • Rasporedite ravnomjerno u sve kalupiće, pritisnite prstima i napravite podlogu. Stavite u hladnjak da se stisne za vrijeme dok pravite kremu.
  • Istucite čvrsti šlag sa šećerom i šlagfixom. Na pari otopite čokoladu pa lagano pomiješajte sa šlagom. Želatinu namočite da omekša pa otopite na pari. Ulijte u smjesu i dobro sjedinite.
  • Kremu prebacite u dresirku pa ušpricajte ravnomjerno u sve kalupe. Odma posložite maline po kremi. Stavite u hladnjak na otprilike 45 min.
  • Tankim nožićem koji ste ugrijali u toploj vodi odvojite kremu i podlogu od keksa od kalupa pa ga pažljivo odvojite. Prije posluživanja pospite naribanom čokoladom i ukrasite metvicom.
 
                       
                                               
 
                       
                                               
 
Sastojci / za 6 tortica
                        
250 g                     
punozrnatih keksa s kakaom           
100 g maslaca 'z bregov           
150 g bijele čokolade           
400 ml vrhnja za šlag 'z bregov
1 šlagfix
70 g šećera u prahu
4 listića želatine
  svježe maline
  naribana čokolada za dekoraciju
  listići metvice
                       

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov maslac
 blank