|
Priprema
|
|
- Od sastojaka izradite smjesu za palačinke i ostavite da odstoji 10 minuta. Ispecite palačinke.
- Za kremu u lonac stavite mlijeko, šećer, med i vanilin šećer. Kad zavri, ukuhajte krupicu te uz stalno miješanje kuhajte još nekoliko minuta. Maknite s vatre i umiješajte kockice maslaca. Odmah počnite sa slaganjem kolača. Na dno stavite palačinku, premažite ju dvjema žlicama kreme, pospite s malo cimeta i poklopite palačinkom. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Završite s palačinkom.
- Na pari u odvojenim posudama otopite crnu čokoladu s vrhnjem i bijelu čokoladu s vrhnjem.
Obje smjese ohladite i, dok su još malo mlake, kolač prvo prelijte crnom čokoladom, a zatim po crnoj čokoladi dresirkom nanesite i bijelu. Povlačeći čačkalicom po površini glazure, napravite šare.
|
|
Posluživanje
|
Kolač dobro ohladite i poslužite. |
|
|
Sastojci
|
|
Za palačinke:
3 jaja 4 dl mlijeka 'z bregov 3 žlice šećera 1 vanilin šećer 5 žlica oštrog brašna 3 žlice kakaa ½ praška za pecivo
Za kremu:
750 ml mlijeka 'z bregov 6 žlica šećera 1 vanilin šećer 75 g maslaca 'z bregov 170 g pšenične krupice 2 žlice meda Cimet u prahu
Za preljev:
80 g bijele čokolade 40 g vrhnja za šlag 'z bregov 200 g crne čokolade 200 g vrhnja za šlag 'z bregov
|
|