LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Torta od čokolade i naranče

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 70 min
  • Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom u glatku smjesu.
  • Pjenjačom oprezno umiješajte brašno i kakao u prahu koje ste prije zajedno prosijali u posebnu posudu.
  • Tijesto uspite u namašćen i brašnom posut kalup.
  • Pecite ga u pećnici na 170ºC oko 20 minuta.
  • Biskvit premažite marmeladom i ostavite da se ohladi.
  • Naranče ogulite i razdvojite kriške.
  • Čokoladu rastopite na pari.
  • Vrhnje za šlag istucite u čvrst šlag i brzo umiješajte rastopljenu čokoladu i rum.
  • Kremom premažite biskvit te na vrh složite kriške naranči.
  • Stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.

Sastojci / 10 kriški
Za biskvit
5 jaja
100 g šećera
100 g brašna
40 g kakaa u prahu
Za premazati biskvit
50 g marmelade
Za kremu
600 ml vrhnja za šlag
'z bregov
300 g čokolade
2 naranče
20 ml ruma

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm
 blank