MAJSTOR KUHANJA? NIŠTA LAKŠE!

"Kako ono ide? Prstohvat soli, malo češnjaka…Joj, ne sjećam se više!"..

Ako priprema glavnog jela i kod vas izgleda ovako, od sada vam dajemo razlog za opuštanje  jer za sve vas koji hrabro uranjate u kulinarske pustolovine pripremili smo najbolje recepte s kojima ćete se ikad susresti. Iznenadite svoje najdraže i pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje!

Ostali recepti

Teleći kotleti s koricom od začinskog bilja

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 40 min
  • U zdjeli pjenasto smiksajte maslac.
  • Uz lagano miješanje dodajte ribani sir, zdrobljeni tost, krušne mrvice i začinsko bilje.
  • Teleće kotlete popecite na zagrijanom maslacu da se zarumene s obje strane te ih zalijte vinom. Kada zavri, maknite s vatre.
  • U vatrostalnu posudu posložite kotlete jedan do drugoga, prelijte umakom i zatim svaki obložite debelim slojem smjese sa začinskim biljem.
  • Pecite u pećnici na temperaturi od 200ºC oko 12 minuta ili do željene boje.
Posluživanje
Poslužite vruće s prilogom od povrća na maslacu i vašom omiljenom salatom.

Sastojci / 4 osobe
4 komada telećeg kotleta
100 g maslaca
'z bregov
100 g sitno naribanog sira Bovidura
5 kriški tosta
1 žlica krušnih mrvica Latica
2 žlice usitnjenog svježeg začinskog bilja
(peršin, vlasac, origano)
  malo maslaca
'z bregov za pečenje 
2 dl bijelog polusuhog vina (npr.rajnski rizling)
  sol, papar 

Vezani proizvodi

Bovidur 'z bregov maslac
 blank