|
Priprema
|
/ 40 min
|
- U zdjeli pjenasto smiksajte maslac.
- Uz lagano miješanje dodajte ribani sir, zdrobljeni tost, krušne mrvice i začinsko bilje.
- Teleće kotlete popecite na zagrijanom maslacu da se zarumene s obje strane te ih zalijte vinom. Kada zavri, maknite s vatre.
- U vatrostalnu posudu posložite kotlete jedan do drugoga, prelijte umakom i zatim svaki obložite debelim slojem smjese sa začinskim biljem.
- Pecite u pećnici na temperaturi od 200ºC oko 12 minuta ili do željene boje.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite vruće s prilogom od povrća na maslacu i vašom omiljenom salatom. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
4 komada |
telećeg kotleta |
100 g |
maslaca
'z bregov |
100 g |
sitno naribanog sira Bovidura |
5 kriški |
tosta |
1 žlica |
krušnih mrvica Latica |
2 žlice |
usitnjenog svježeg začinskog bilja
(peršin, vlasac, origano) |
|
malo maslaca
'z bregov za pečenje |
2 dl |
bijelog polusuhog vina (npr.rajnski rizling) |
|
sol, papar |
|
|