VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Teleći kotleti s koricom od začinskog bilja

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 40 min
  • U zdjeli pjenasto smiksajte maslac.
  • Uz lagano miješanje dodajte ribani sir, zdrobljeni tost, krušne mrvice i začinsko bilje.
  • Teleće kotlete popecite na zagrijanom maslacu da se zarumene s obje strane te ih zalijte vinom. Kada zavri, maknite s vatre.
  • U vatrostalnu posudu posložite kotlete jedan do drugoga, prelijte umakom i zatim svaki obložite debelim slojem smjese sa začinskim biljem.
  • Pecite u pećnici na temperaturi od 200ºC oko 12 minuta ili do željene boje.
Posluživanje
Poslužite vruće s prilogom od povrća na maslacu i vašom omiljenom salatom.

Sastojci / 4 osobe
4 komada telećeg kotleta
100 g maslaca
'z bregov
100 g sitno naribanog sira Bovidura
5 kriški tosta
1 žlica krušnih mrvica Latica
2 žlice usitnjenog svježeg začinskog bilja
(peršin, vlasac, origano)
  malo maslaca
'z bregov za pečenje 
2 dl bijelog polusuhog vina (npr.rajnski rizling)
  sol, papar 

Vezani proizvodi

'z bregov maslac Bovidur Krušne mrvice
 blank