|
Priprema
|
/ 45 min
|
- Od omekšanog maslaca i ostalih sastojaka zamijesite prhko tijesto. Ostavite ga na hladnom neka odstoji 10-ak minuta.
- Tijesto razvaljajte malo šire od veličine kalupa te njime obložite dno i stranice kalupa.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 12 minuta. Zatim stavite da se ohladi.
- Vrhnje zagrijte na laganoj vatri uz dodatak korice naranče i amareta. Kad zavri, maknite s vatre i u njemu rastopite krupno usitnjenu čokoladu. Miješajte dok ne dobijete sjajnu jednoličnu kremu.
- Ulijte nadjev u ohlađeno tijesto i ostavite da se sve zajedno dobro ohladi. Najbolje tijekom noći.
|
|
Posluživanje
|
Ohlađeni tart narežite na kriške i poslužite samostalno ili uz tučeno slatko vrhnje za šlag 'z bregov. |
|
|
Sastojci
|
|
Za tijesto: |
125 g |
maslaca 'z bregov |
80 g |
šećera |
250 g |
oštrog brašna |
1 |
žumanjak |
1 paketić |
vanilin šećera |
1 čajna žlica |
cimeta |
Za nadjev: |
4 dl |
vrhnja za šlag 'z bregov |
350 g |
čokolade za kuhanje |
2 žlice |
amareta (ili sličnog likera od badema) |
|
naribana korica gorke domaće naranče |
|
|