LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Tart s vrhnjem i amaretom

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
 
Priprema / 45 min
  • Od omekšanog maslaca i ostalih sastojaka zamijesite prhko tijesto. Ostavite ga na hladnom neka odstoji 10-ak minuta.
  • Tijesto razvaljajte malo šire od veličine kalupa te njime obložite dno i stranice kalupa.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 12 minuta. Zatim stavite da se ohladi.
  • Vrhnje zagrijte na laganoj vatri uz dodatak korice naranče i amareta. Kad zavri, maknite s vatre i u njemu rastopite krupno usitnjenu čokoladu. Miješajte dok ne dobijete sjajnu jednoličnu kremu.
  • Ulijte nadjev u ohlađeno tijesto i ostavite da se sve zajedno dobro ohladi. Najbolje tijekom noći. 
 
Posluživanje
Ohlađeni tart narežite na kriške i poslužite samostalno ili uz tučeno slatko vrhnje za šlag 'z bregov.
 
 

 
Sastojci
Za tijesto:
125 g maslaca 'z bregov
80 g šećera
250 g oštrog brašna
1 žumanjak
1 paketić vanilin šećera
1 čajna žlica cimeta
 Za nadjev:
4 dl vrhnja za šlag 'z bregov 
350 g  čokolade za kuhanje
2 žlice  amareta (ili sličnog likera od badema) 
  naribana korica gorke domaće naranče 

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov maslac
 blank