|
Priprema |
|
- Pileći file narežite na tanke ploške, marinirajte sa mješavinom začina za meksičku kuhinju, kratko popržite sa svake strane i pustite da se ohladi.
- Rajčice filetirajte, a ostalo povrće očistite, operite pa narežite na rezance.
- Salati dodajte sok limete, maslinovo ulje, sol, čilli, usitnjeni korijander i pileći file, promiješajte pa punite tortilje. Poslužite sa dipom od ljubičastog luka i vrhnja.
- Dip od vrhnja: ljubičasti luk narežite na ploške, stavite na tavu na ulje da se blago karamelizira, dodajte crno vino, prokuhajte, dodajte sol, papar i kumin, usitnite štapnim mikserom i ohladite.
- Dip od ljubičastog luka: ljubičasti luk narežite na ploške, stavite na tavu na ulje da se blago karamelizira, dodajte crno vino, prokuhajte, dodajte sol, papar i kumin, usitnite štapnim mikserom i ohladite.
|
|
|
Sastojci |
/ 4 osobe |
8 |
taco shells tortilja |
350 g |
filea pilećih prsa Cekin |
100 g |
zelene salate |
100 g |
mladog bijelog kupusa |
1 |
crvena paprika |
1 |
žuta paprika |
2 |
rajčice |
1 |
ljubičasti luk |
50 g |
mini klipova kukuruza |
2 |
limete |
|
svježi korijander |
|
mješavina začina za meksičku kuhinju |
|
sol, čili |
|
maslinovo ulje |
Za dip od vrhnja: |
250 g |
kiselog vrhnja 'z bregov |
|
kajenski papar |
|
sol |
|
limeta |
Za dip od ljubičastog luka: |
2 |
ljubičasta luka |
1 dl |
crnog vina |
|
kumin |
|
sol, papar |
|
ulje |
|
|