|
Priprema |
/ 45 min |
- Piletinu pomiješajte s usitnjenom mortadelom, krušnim mrvicama, peršinom i otprilike žlicom soli. Dobro izradite te neka odstoji 5-10 minuta.
- Od smjese oblikujte kuglice promjera oko 2-3 cm (veličine manjeg oraha).
- Luk popržite na maslinovu ulju u širokom loncu.
- Zalijte ga rajčicom i juhom.
- Kad umak zavri, ukuhajte, oprezno ih ubacujući, sve mesne kuglice.
- Začinite solju, paprom i s malo origana. Dodajte lovor i kuhajte umak oko 20-tak minuta. Prema potrebi dolijevajte malo po malo vode (da umak bude uvijek gust, ali da ne zagori).
- U velikom loncu skuhajte špagete.
|
|
Posluživanje |
Ocijeđene špagete pomiješajte s umakom i obilno pospite naribanim sirom. |
|
Savjet |
Za još bogatiji okus umaka možete dodati i drugo začinsko bilje (npr.grančicu ružmarina i sl.). Kao i talijanskim tradicionalnim obiteljima, ovo izdašno jelo neka bude povod veselom obiteljskom okupljanju. Još na kraju da zamiriše pravi tiramisu... |
|
|
Sastojci |
/ 6 - 8 osoba |
500 g |
mljevene piletine |
100 g |
mortadele Rozeto |
2 žlice |
usitnjenog peršinova lista |
2 žlice |
krušnih mrvica |
0,5 dl |
maslinova ulja |
1 |
glavica luka |
1/2 l |
soka od rajčice |
1/4 l |
juhe |
|
sol, papar, origano, lovor list |
800 g |
špageta |
|
naribani sir Ovidur Vindija |
|
|