VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Špageti "con le polpettine"

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 45 min
  • Piletinu pomiješajte s usitnjenom mortadelom, krušnim mrvicama, peršinom i otprilike žlicom soli. Dobro izradite te neka odstoji 5-10 minuta. 
  • Od smjese oblikujte kuglice promjera oko 2-3 cm (veličine manjeg oraha).
  • Luk popržite na maslinovu ulju u širokom loncu.
  • Zalijte ga rajčicom i juhom.
  • Kad umak zavri, ukuhajte, oprezno ih ubacujući, sve mesne kuglice.
  • Začinite solju, paprom i s malo origana. Dodajte lovor i kuhajte umak oko 20-tak minuta. Prema potrebi dolijevajte malo po malo vode (da umak bude uvijek gust, ali da ne zagori).
  • U velikom loncu skuhajte špagete.
Posluživanje
Ocijeđene  špagete pomiješajte s umakom i obilno pospite naribanim sirom. 

Savjet
Za još bogatiji okus umaka možete dodati i drugo začinsko bilje (npr.grančicu ružmarina i sl.). Kao i talijanskim tradicionalnim obiteljima, ovo izdašno jelo neka bude povod veselom obiteljskom okupljanju. Još na kraju da zamiriše pravi tiramisu... 
Sastojci / 6 - 8  osoba
500 g  mljevene piletine
100 g  mortadele Rozeto
2 žlice  usitnjenog peršinova lista
2 žlice krušnih mrvica
0,5 dl maslinova ulja
1 glavica luka
1/2 l soka od rajčice
1/4 l juhe
sol, papar, origano, lovor list
800 g špageta
  naribani sir Ovidur Vindija 
 

Vezani proizvodi

Usitnjeno meso Rozeto mortadele Ovidur
 blank