NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Souffle de fromage


Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju. 
Priprema / 25 min
  • Brašno svijetlo popržite na ulju te prelijte mlijekom.
  • Kad zavri, kuhajte nekoliko minuta.
  • Umak pomiješajte sa žumanjcima, začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem, dodajte ribanog tvrdog sira i oprezno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 175ºC u malim kalupima od keramike za nabujak, premazanim maslacem, oko 15 minuta.
  • Smjesu možete peći i u vatrostalnoj posudi, ali onda pecite na najnižoj prečki i vrijeme pečenja udvostručite.
Posluživanje
Poslužite vruće s malo umaka od usitnjenih rajčica.

Sastojci / 4 osobe
6 dl mlijeka
'z bregov
60 g glatkog brašna
0,5 dl ulja
4 jaja
3 žlice maslaca
'z bregov
160 g ribanog tvrdog sira Ovidura

sol
  papar 
  muškatni oraščić 

Vezani proizvodi

'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm 'z bregov maslac Ovidur
 blank