|
Priprema
|
/ 25 min
|
- Brašno svijetlo popržite na ulju te prelijte mlijekom.
- Kad zavri, kuhajte nekoliko minuta.
- Umak pomiješajte sa žumanjcima, začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem, dodajte ribanog tvrdog sira i oprezno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 175ºC u malim kalupima od keramike za nabujak, premazanim maslacem, oko 15 minuta.
- Smjesu možete peći i u vatrostalnoj posudi, ali onda pecite na najnižoj prečki i vrijeme pečenja udvostručite.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite vruće s malo umaka od usitnjenih rajčica. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
6 dl |
mlijeka
'z bregov |
60 g |
glatkog brašna |
0,5 dl |
ulja |
4 |
jaja |
3 žlice |
maslaca
'z bregov |
160 g |
ribanog tvrdog sira Ovidura |
|
sol |
|
papar |
|
muškatni oraščić |
|
|