|
Priprema
|
/ 30 min
|
- Fritese popržite u fritezi ili u tavici na malo ulja.
- Stavite sa strane na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.
- Siru dodajte oguljenu i na kockice narezanu polovicu avokada, malo limunova soka, sol, papar i malo češnjaka u prahu i sjedinite štapnim mikserom u fini namaz.
- Tortilje kratko zagrijte na vreloj tavici te ih izvadite. Premažite namazom, na to poslažite listove špinata, pospite mrkvom, poslažite fritese i savijte.
- Po potrebi učvrstite čačkalicom i prerežite svaku rolu napola.
|
|
Savjet
|
Uz tortilje, u lunch paket svojem mališanu zapakirajte Vindijin zdravi kefir, a za desert će mu prijati malo bijeloga grožđa. |
|
|
Sastojci
|
/ 2 tortilje |
2 |
tortilje |
150 g |
pilećih fritesa Cekin |
6 listova |
svježeg špinata ili salate |
1 svježa |
mrkva (naribana) |
70 g |
svježeg sira
'z bregov |
1/2 |
avokada |
|
sol, papar, češnjak u prahu |
|
|