NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Široki rezanci s tunjevinom

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju.


Priprema /       20 min
  • Na ulju od tunjevine popržite nasjeckani luk, dodajte tunjevinu koju ste prethodno usitnili i još kratko pržite pa dodajte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje.
  • Začinite i prokuhajte umak oko 5 minuta pa dodajte široke rezance kuhane u slanoj vodi.
  • Promiješajte te na kraju pospite naribanim Varaždincem i poslužite.
Posluživanje
Prije posluživanje jelu možete dodati nekoliko usitnjenih kapara. 

Savjet
Umjesto tune možete koristiti file dimljene pastrve koji će dati posebnu notu vašem jelu.
Sastojci / 4 osobe
500 g širokih rezanaca
Za umak
2 dl vrhnja za kuhanje
'z bregov
2 dl  kiselog vrhnja
'z bregov
1 glavica luka
300 g tunjevine
50 g sira Varaždinca 
1 žličica majčine dušice

sol i papar po želji



Vezani proizvodi

Varaždinec 'z bregov kiselo vrhnje 20% mm 'z bregov vrhnje za kuhanje
 blank