|
Priprema |
/ 20 min
|
- Na ulju od tunjevine popržite nasjeckani luk, dodajte tunjevinu koju ste prethodno usitnili i još kratko pržite pa dodajte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje.
- Začinite i prokuhajte umak oko 5 minuta pa dodajte široke rezance kuhane u slanoj vodi.
- Promiješajte te na kraju pospite naribanim Varaždincem i poslužite.
|
|
Posluživanje |
Prije posluživanje jelu možete dodati nekoliko usitnjenih kapara.
|
|
Savjet |
Umjesto tune možete koristiti file dimljene pastrve koji će dati posebnu notu vašem jelu. |
|
|
Sastojci |
/ 4 osobe |
Za umak |
2 dl |
vrhnja za kuhanje
'z bregov |
2 dl |
kiselog vrhnja
'z bregov |
1 glavica |
luka |
300 g |
tunjevine |
50 g |
sira Varaždinca |
1 žličica |
majčine dušice |
|
sol i papar po želji |
|
|