UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Sirni štrukli na zagorski način

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
Priprema / 60 min
  • Sir pomiješajte s jajima, kiselim vrhnjem i soli.
  • Po dvije kore tijesta poškropite otopljenim maslacem te ih stavite jednu na drugu.
  • Do dvije trećine svake od tih kora tijesta (trebalo bi ih biti ukupno pet) premažite smjesom od sira, savijte u oblik štrudle i narežite na pet štrukla.
  • Rasporedite štrukle na maslacem premazan lim za pečenje s malo višim rubom te ih ravnomjerno prelijte vrhnjem za šlag.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 25 minuta ili do željene boje.
Posluživanje
Štrukle poslužite vruće, prema želji posipane kristalnim šećerom ili šećerom u prahu.

Sastojci / 12 osoba
1 pakiranje  (oko 400 g)gotovog tijesta za savijače
1 svježi sir u sirnoj marami 'z bregov
3 jaja
300 gkiselog vrhnja 'z bregov s 25% m.m.
125 gmaslaca 'z bregov
1 čajna žličicasoli
1 dlvrhnja za šlag 'z bregov

 blank