|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Sir pomiješajte s jajima, kiselim vrhnjem i soli.
- Po dvije kore tijesta poškropite otopljenim maslacem te ih stavite jednu na drugu.
- Do dvije trećine svake od tih kora tijesta (trebalo bi ih biti ukupno pet) premažite smjesom od sira, savijte u oblik štrudle i narežite na pet štrukla.
- Rasporedite štrukle na maslacem premazan lim za pečenje s malo višim rubom te ih ravnomjerno prelijte vrhnjem za šlag.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 25 minuta ili do željene boje.
|
|
Posluživanje
|
Štrukle poslužite vruće, prema želji posipane kristalnim šećerom ili šećerom u prahu.
|
|
|
Sastojci
|
/ 12 osoba |
1 pakiranje (oko 400 g) | gotovog tijesta za savijače |
1 |
svježi sir u sirnoj marami 'z bregov |
3 |
jaja |
300 g | kiselog vrhnja 'z bregov s 25% m.m. | 125 g | maslaca 'z bregov | 1 čajna žličica | soli | 1 dl | vrhnja za šlag 'z bregov |
|
|