|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Kekse sameljite i dodajte im rastopljeni maslac. Tom smjesom obložite dno lima ili kalupa.
- Vrhnje za šlag miksajte i zatim dodajte učvršćivač za šlag prema uputi na pakiranju.
- Naribanu koricu i sok od limete zagrijte na laganoj vatri te dodajte želatinu namočenu prema uputi na pakiranju. Miješajte dok se želatina ne otopi.
- Pomiješajte sir Capro Fresh i oguljeni avokado koje ste protisnuli kroz sitno sito. Dodajte šećer u prahu, otopljenu želatinu i šlag. Sve dobro promiješajte i odmah rasporedite po podlozi od keksa.
- Vrhnje za šlag za ukrašavanje miksajte također s učvršćivačem za šlag i šećerom u prahu i njime prekrijte nadjev od sira. Oprezno premažite mlakim preljevom za torte.
|
|
Posluživanje
Nakon nekoliko sati hlađenja kolač narežite na željene oblike i odmah poslužite.
|
|
|
|
Sastojci
|
|
Za podlogu: |
200 g |
tamnog keksa |
100 g |
maslaca 'z bregov |
Za kremu: |
280 g |
sira Capro Fresha |
2 |
avokada |
1 paketić |
učvršćivača za šlag |
2 dl |
vrhnja za šlag 'z bregov |
200 g |
šećera u prahu |
2 |
limete |
10 g |
želatine u prahu |
Za ukrašavanje: |
3 dl |
vrhnja za šlag 'z bregov |
2 žlice |
šećera |
1 paketić |
učvršćivača za šlag |
2 dl |
želatina preljeva za torte s nekoliko kapi zelene prehrambene boje |
|
|