UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Savijača sa skutom i špinatom

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
Priprema
  • Špinat odmrznite i ocijedite pa pomiješajte sastojke za nadjev u jednoličnu smjesu.
  • Listove tijesta premažite rastopljenim maslacem i slijepite po dva zajedno. 
  • Nadjev podijelite na 6 dijelova te svaki dio namažite na polovicu površine pripremljenih listova tijesta. Savijte listove u savijaču i još premažite ostatkom maslaca 'z bregov.
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180 °C oko 25 minuta.
Posluživanje
Poslužite toplo ili hladno uz kefir ili jogurt 'z bregov.
Savjet
Umjesto maslaca možete upotrijebiti djevičansko maslinovo ulje.
Sastojci
Za nadjev:
600 g  Bovi skute 'z bregov
450 g zamrznutog usitnjenog špinata
100 g kiselog vrhnja 'z bregov
1 čajna žličica soli 
1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
Ostali sastojci: 
12 listova tijesta za savijače 
125 g maslaca 'z bregov za premazivanje 

Vezani proizvodi

'z bregov kiselo vrhnje 12% mm Bovi skuta
 blank