VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Savici od puretine i šparoga

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 40 min
  • Češnjak očistite, nasjeckajte i pomiješajte s uljem.
  • Šparoge očistite, operite i osušite na papirnatom ubrusu.
  • Pureće odreske poslažite na radnu plohu i istucite batom za meso.
  • Uljem na kojem se pržio češnjak premažite odreske, posolite i popaprite.
  • Na svaki odrezak stavite četiri stabljike šparoga i pospite nasjeckanim peršinovim lišćem i ribanim tvrdim ovčjim sirom Ovidurom.
  • Čvrsto zavijte i svitke posložite u vatrostalnu posudu. Pecite ih u pećnici na 200ºC oko 15 minuta.
  • U međuvremenu zakuhajte vrhnje za šlag i maknite s vatre. Dodajte vino, sol, nasjeckani vlasac i još malo ribanoga tvrdog ovčjeg sira Ovidura.
  • Umakom prelijte svitke od puretine i šparoga te ih nastavite peći u pečnici na 180ºC još 15 minuta.

Sastojci / 4 osobe
4 pureća odreska Vindon
20 ml ulja
12 stabljika zelenih šparoga
2 češnja češnjaka

tvrdi ovčji sir Ovidur
200 ml vrhnja za šlag
'z bregov
100 ml bijelog vina

sol
  papar 
  peršinovo lišće 
  vlasac 

Vezani proizvodi

Pureća prsa 'z bregov vrhnje za šlag 36% mm Ovidur
 blank