|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Češnjak očistite, nasjeckajte i pomiješajte s uljem.
- Šparoge očistite, operite i osušite na papirnatom ubrusu.
- Pureće odreske poslažite na radnu plohu i istucite batom za meso.
- Uljem na kojem se pržio češnjak premažite odreske, posolite i popaprite.
- Na svaki odrezak stavite četiri stabljike šparoga i pospite nasjeckanim peršinovim lišćem i ribanim tvrdim ovčjim sirom Ovidurom.
- Čvrsto zavijte i svitke posložite u vatrostalnu posudu. Pecite ih u pećnici na 200ºC oko 15 minuta.
- U međuvremenu zakuhajte vrhnje za šlag i maknite s vatre. Dodajte vino, sol, nasjeckani vlasac i još malo ribanoga tvrdog ovčjeg sira Ovidura.
- Umakom prelijte svitke od puretine i šparoga te ih nastavite peći u pečnici na 180ºC još 15 minuta.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
4 |
pureća odreska Vindon |
20 ml |
ulja |
12 stabljika |
zelenih šparoga |
2 češnja |
češnjaka |
|
tvrdi ovčji sir Ovidur |
200 ml |
vrhnja za šlag
'z bregov |
100 ml |
bijelog vina |
|
sol |
|
papar |
|
peršinovo lišće |
|
vlasac |
|
|