|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Pureće mljeveno meso izmiješajte s rižom, jajetom i začinima u jednoličnu masu.
- Listove blitve prokuhajte 2 - 3 minute u kipućoj vodi i odmah ocijedite.
- Punite ih smjesom od puretine i riže, oblikujte manje valjčiće (sarmice) i posložite ih u lonac.
- Prelijte mesnim temeljcem u koji ste razmutili koncentrat rajčice te kuhajte na laganoj vatri 35 - 40 minuta.
- Pripazite da sarmice uvijek budu prekrivene tekućinom (po potrebi dolijevati malo vode).
- Pri kraju kuhanja zgusnite s malo brašna razmućenog u kiselom vrhnju i začinite po potrebni.
- Prokuhajte još 2 - 3 minute.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite s kuhanim krumpirom |
|
Savjet
|
U sezoni mladog lišća vinove loze (proljeće-ljeto) sarmice možete umatati u lišće vinove loze. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
0,4 kg |
purećeg mljevenog mesa Vindon |
2 šalice |
kuhane riže |
1 |
jaje |
|
sol, papar, češnjak u prahu |
10 listova |
blitve (većih) |
0,1 l |
kiselog vrhnja
'z bregov |
1 žlica |
rajčice koncentrata |
0,5 l |
mesnog temeljca ili juhe |
|
malo brašna |
|
|