VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Sarmice od blitve i purećeg mljevenog mesa

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 


Priprema /  60 min
  • Pureće mljeveno meso izmiješajte s rižom, jajetom i začinima u jednoličnu masu.
  • Listove blitve prokuhajte 2 - 3 minute u kipućoj vodi i odmah ocijedite.
  • Punite ih smjesom od puretine i riže, oblikujte manje valjčiće (sarmice) i posložite ih u lonac.
  • Prelijte mesnim temeljcem u koji ste razmutili koncentrat rajčice te kuhajte na laganoj vatri 35 - 40 minuta.
  • Pripazite da sarmice uvijek budu prekrivene tekućinom (po potrebi dolijevati malo vode).
  • Pri kraju kuhanja zgusnite s malo brašna razmućenog u kiselom vrhnju i začinite po potrebni.
  • Prokuhajte još 2 - 3 minute.
Posluživanje
Poslužite s kuhanim krumpirom

Savjet
U sezoni mladog lišća vinove loze (proljeće-ljeto) sarmice možete umatati u lišće vinove loze.
Sastojci / 4 osobe
0,4 kg purećeg mljevenog mesa Vindon
2 šalice kuhane riže
1 jaje

sol, papar, češnjak u prahu 
10 listova  blitve (većih) 
0,1 l kiselog vrhnja
'z bregov
1 žlica rajčice koncentrata
0,5 l mesnog temeljca ili juhe
  malo brašna

Vezani proizvodi

Pureće mljeveno meso 'z bregov kiselo vrhnje 12% mm
 blank