VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Šareno pureće pečenje

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema
  • Tanko istucite pureće odreske pa ih posolite, popaprite i pospite češnjakom u prahu. Odrežite četiri odreska veličine oko 12 x 8 cm. Ostatak mesa stavite u blender i sameljite. 
  • Smjesu podijelite na dva dijela. U jednu dodajte pola količine maslaca, jedno jaje i nasjeckanu sušenu rajčicu. U drugu dodajte špinat, jaje i drugu polovicu maslaca. Svaku od smjesa još jednom posebno sameljite da se svi sastojci dobro sjedine. 
  • Zatim slažite redom: odrezak, sloj zelene smjese, odrezak, sloj crvene smjese, odrezak, sloj zelene smjese i završite odreskom. 
  • Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C oko 45 minuta. 

Sastojci / 4 osobe
1,5 kg odrezaka od purećih prsa Vindon
1 žlica sitno nasjeckane sušene rajčice
30 g mladog špinata
2 jaja
  sol, papar
  češnjak u prahu
100 g maslaca 'z bregov

Vezani proizvodi

Pureća prsa 'z bregov maslac
 blank