NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Šarene praline od sirnog namaza BoviBlue

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju.
 
Priprema / 90 min
  • Kukuruz pirirajte štapnim mikserom, protisnite kroz fino cjedilo i zagrijte.
  • Otopite 1 listić želatine i umiješajte u pire od kukuruza.
  • Odvojite 50g sirnog namaza, zagrijte i u njega umiješajte kuhani i protisnuti špinat i listić želatine.
  • Dno silikonskog kalupa za praline prvo punite zelenom (špinat), žutom (kukuruz) i ružičastom (cikla) smjesom kako biste dobili "obojenu kapu" praline.
  • Stavite u hladnjak da stegne.
  • Ostatak namaza BoviBlue lagano zagrijte i u njega umiješajte preostala tri listića želatine.
  • Dobivenom smjesom dopunite kalup za praline.
  • Stavite u zamrzivač i zamrznite kako biste lakše izvadili iz kalupa.
 
Posluživanje
Od bilo kojega kruha izrežite krugove ili kvadratne oblike, nakapajte ih maslinovim uljem te zapecite u pećnici. Ohladite i na dobivene domaće bruschete stavljajte zamrznute praline. Ostavite da se otope na sobnoj temperaturi i poslužite. Po želji ukrašavajte začinskim biljem, kriškama mini rajčice ili bilo čime što vam padne na pamet.

 
Savjet
Ovakvi zalogaji idealni su za druženja uz čašu dobrog vina.
 
Sastojci / 4 osobe
300 g sirnog namaza
BoviBlue
'z bregov (2 pakiranja)
170 g kukuruza šećerca (mala konzerva)
2 žlice soka od cikle
30 g špinata (zamrznuti ili svježi)
6 listića  želatine

Vezani proizvodi

'z bregov sirni namaz BoviBlue
 blank