|
Priprema
|
/ 90 min
|
- Kukuruz pirirajte štapnim mikserom, protisnite kroz fino cjedilo i zagrijte.
- Otopite 1 listić želatine i umiješajte u pire od kukuruza.
- Odvojite 50g sirnog namaza, zagrijte i u njega umiješajte kuhani i protisnuti špinat i listić želatine.
- Dno silikonskog kalupa za praline prvo punite zelenom (špinat), žutom (kukuruz) i ružičastom (cikla) smjesom kako biste dobili "obojenu kapu" praline.
- Stavite u hladnjak da stegne.
- Ostatak namaza BoviBlue lagano zagrijte i u njega umiješajte preostala tri listića želatine.
- Dobivenom smjesom dopunite kalup za praline.
- Stavite u zamrzivač i zamrznite kako biste lakše izvadili iz kalupa.
|
|
Posluživanje
|
Od bilo kojega kruha izrežite krugove ili kvadratne oblike, nakapajte ih maslinovim uljem te zapecite u pećnici. Ohladite i na dobivene domaće bruschete stavljajte zamrznute praline. Ostavite da se otope na sobnoj temperaturi i poslužite. Po želji ukrašavajte začinskim biljem, kriškama mini rajčice ili bilo čime što vam padne na pamet.
|
|
Savjet
|
Ovakvi zalogaji idealni su za druženja uz čašu dobrog vina. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe |
300 g |
sirnog namaza
BoviBlue
'z bregov (2 pakiranja) |
170 g |
kukuruza šećerca (mala konzerva) |
2 žlice |
soka od cikle |
30 g |
špinata (zamrznuti ili svježi) |
6 listića |
želatine |
|
|