|
Priprema
|
|
- Skuhajte bijeli čaj u 4 dl vode pa ga nakon 10 minuta stajanja procijedite.
- U tom čaju skuhajte pileći file narezan na prutiće. Odmah ga izvadite i toplog začinite sa soli i žlicom maslinovog ulja.
- U tanjuru za posluživanje pomiješajte salate, cvijeće i piletinu te prelijte mješavinom maslinovog ulja, wasabija, limunom i žlicom - dvije čaja.
|
|
|
Sastojci
|
/ 2 osobe
|
200 g |
pilećeg filea Cekin |
1 žlica |
suhog lišća bijelog čaja |
200 g |
mješavine mladih salata (rukola, špinat, potočarka i dr.) |
2 žlice |
jestivog cvijeća (maćuhice, maslačak i sl.) |
4 žlice |
ekstra djevičanskog maslinovog ulja |
1 žličica |
wasabi paste |
|
sok od pola limuna |
|
malo soli |
|
|