UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Salata sa vongolama i punjenim dagnjama

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
 
Priprema
  • Dagnje i vongole očistite i operite. U posudu za kuhanje dodajte vode da prekrije dno, stavite školjke pa kuhajte dok se ne otvore. 
  • Izvadite školjke a dobivenoj tekućini dodajte dodajte limunov sok, peršin i origano te krušne mrvice koliko je potrebno da dobijete gusti umak, po potrebi osolite i popaprite. 
  • Dagnjama odvojite gornji dio ljušture te prelijte umakom dio gdje se nalazi meso dagnje i ohladite. Salate očistite i operite, usitnite na manje dijelove, pa pomiješajte sa naribanim sirom i vongolama i začinite. 
  • Salatu rasporedite na tanjure, po vrhu stavite dagnje i poslužite. 
 

 
Sastojci / 4 osobe
120 g salate endivije
70 g matovilca
70 g crvenog radiča
500 g dagnji
300 g vongola
100 g sira Caprodura
10 g svježe nasjeckanog peršina
5 g origana
1 limun
  maslinovo ulje, ocat
  sol, papar
  krušne mrvice Latica

Vezani proizvodi

Caprodur Krušne mrvice
 blank