|
Priprema
|
|
- Dagnje i vongole očistite i operite. U posudu za kuhanje dodajte vode da prekrije dno, stavite školjke pa kuhajte dok se ne otvore.
- Izvadite školjke a dobivenoj tekućini dodajte dodajte limunov sok, peršin i origano te krušne mrvice koliko je potrebno da dobijete gusti umak, po potrebi osolite i popaprite.
- Dagnjama odvojite gornji dio ljušture te prelijte umakom dio gdje se nalazi meso dagnje i ohladite. Salate očistite i operite, usitnite na manje dijelove, pa pomiješajte sa naribanim sirom i vongolama i začinite.
- Salatu rasporedite na tanjure, po vrhu stavite dagnje i poslužite.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
120 g |
salate endivije |
70 g |
matovilca |
70 g |
crvenog radiča |
500 g |
dagnji |
300 g |
vongola |
100 g |
sira Caprodura |
10 g |
svježe nasjeckanog peršina |
5 g |
origana |
1 |
limun |
|
maslinovo ulje, ocat |
|
sol, papar |
|
krušne mrvice Latica |
|
|