UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Salata od sezama, puretine i sojina umaka

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
Priprema / 30 min
  • U tavici kratko popržite sjemenke sezama. Izvadite i ohladite.
  • Zatim dodajte žlicu maslinova ulja i naglo popržite puretinu narezanu na rezance. Izvadite i ostavite sa strane.
  • U istu tavicu dodajte ostatak ulja i naglo popržite (mora ostati hrskavo) mrkvicu narezanu na tanke rezance i ocijeđene bambusove klice.
  • Pri kraju prženja dodajte sol, papar, češnjak i žlicu sojina umaka. 
  • Maknite iz tave u zdjelu za miješanje.
  • Kad se malo ohladi, dodajte puretinu i opranu rokulu.
  • Dodajte ostatak sojina umaka i po potrebi još začinite. 
Posluživanje
Promiješajte i rasporedite na tanjure ili u zdjelice te pospite poprženim sezamom i poprženim listićima pancete.

Savjet
Umjesto sezama možete koristiti sjemenke zlatnog lana, a umjesto bambusa klice soje.
Sastojci / 4 osobe
300 g filea purećih prsa Vindon
12 tankih kriški pancete Rozeto
1 veća mrkva
1 mala konzerva bambusovih klica
100 g rokule
2 žlice sezama
3 žlice soja umaka
3 žlice maslinova ulja
  sol, papar, češnjak u prahu 

Vezani proizvodi

Pureća prsa Rozeto dalmatinska dimljena panceta
 blank