|
Priprema |
/ 30 min |
- Piletinu narežite na prutiće ili kockice, osolite i prelijte uljem te s malo limunova soka.
- Avokado ogulite, narežite na ploškice i odmah nakapajte s 2-3 žlice limunova soka (da ne potamni).
- Marelice iz kompota narežite na ploškice i pomiješajte s avokadom.
- Kiselo vrhnje, curry, malo soli, papra i 3 žlice soka od kompota pomiješajte da dobijete jednoličan umak.
- Pomiješajte piletinu, avokado i marelice s umakom i stavite desetak minuta na hladno.
- Po potrebi osolite i poslužite.
|
|
Posluživanje |
Poslužiti možete samostalno ili na podlozi od zelene salate na tanjuru ili u čašama na stalku uz domaće pecivo ili hrskavi kruh baget. |
|
Savjet |
Ovo je idealno predjelo (ili osvježujući večernji obrok) u kojem možete iskoristiti pileće (ili kokošje) meso koje ste kuhali za juhu. |
|
|
Sastojci |
/ 4 osobe |
300 g |
kuhanog pilećeg mesa |
1 |
avokado |
1 |
limun |
1 |
konzerva ili staklenka kompota od marelice |
1 žlica |
kiselog vrhnja
'z bregov |
1 žlica |
slatkoga mljevenog curryja |
1 žlica |
ulja |
|
malo soli i papra |
|
|