UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Salata od piletine s curryjem i avokadom

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
Priprema / 30 min
  • Piletinu narežite na prutiće ili kockice, osolite i prelijte uljem te s malo limunova soka. 
  • Avokado ogulite, narežite na ploškice i odmah nakapajte s 2-3 žlice limunova soka (da ne potamni).
  • Marelice iz kompota narežite na ploškice i pomiješajte s avokadom.
  • Kiselo vrhnje, curry, malo soli, papra i 3 žlice soka od kompota pomiješajte da dobijete jednoličan umak.
  • Pomiješajte piletinu, avokado i marelice s umakom i stavite desetak minuta na hladno.
  • Po potrebi osolite i poslužite.
Posluživanje
Poslužiti možete samostalno ili na podlozi od zelene salate na tanjuru ili u čašama na stalku uz domaće pecivo ili hrskavi kruh baget. 

Savjet
Ovo je idealno predjelo (ili osvježujući večernji obrok) u kojem možete iskoristiti pileće (ili kokošje) meso koje ste kuhali za juhu. 
Sastojci / 4 osobe
300 g  kuhanog pilećeg mesa
avokado
limun
1 konzerva ili staklenka kompota od marelice
1 žlica kiselog vrhnja
'z bregov
1 žlica  slatkoga mljevenog curryja
1 žlica ulja
malo soli i papra

Vezani proizvodi

'z bregov kiselo vrhnje 20% mm Pileći file
 blank