|
Priprema
|
/ 20 min
|
- Glavice radiča razdijelite na listove. Listove očistite i operite, ostavite da se ocijede i osušite na papirnatom ubrusu.
- Gljive očistite i operite, osušite ih na papirnatom ubrusu i narežite na tanke ploške.
- Camembert narežite na trokutiće. U zdjeli pomiješajte limunov sok s nasjeckanim češnjakom i sjeckanim peršinovim lišćem te maslinovim uljem. Posolite i popaprite.
|
|
Posluživanje
|
Na tanjure ravnomjerno rasporedite klice lucerne. Lijepo složite radič, gljive i Camembert. Složenu salatu prelijte pripremljenim preljevom. |
|
Sastojci / 4 osobe
|
|
|
4 glavice |
radiča |
8 |
šampinjona |
150 g |
klica lucerne |
1 sir |
Camembert |
2 češnja |
češnjaka |
2 |
limuna |
|
maslinovo ulje |
|
peršinovo lišće |
|
sol |
|
papar |
|
|