|
Priprema
|
/ 25 min
|
- U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte rižu pa kratko pržite uz neprestano miješanje dok ne postane staklasta.
- Zalijte vinom, prokuhajte pa dalje pirjajte podlijevajući temeljcem dok ne omekša.
- Zatim dodajte razmrvljeni BoviBlue te sitno ribani Varaždinec i Ovidur, posolite i popaprite, dodajte maslac narezan na listiće i peršin.
- Sve zajedno promiješajte, još kratko prukuhajte i poslužite.
|
|
Posluživanje
|
Prije posluživanje u rižoto umiješajte 3 žlice maslinovog ulja koje će vašem jelu dati glatkoću i sjajni efekt.
|
|
Savjet
|
Na kraju po želji u rižoto možete umiješati nekoliko kapi konjaka ili vinjaka koji će jelu dati specifičnu notu. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
300 g |
riže |
100 g |
sira BoviBlue |
70 g |
ovčjeg sira Ovidura |
70 g |
sira Varaždinca |
1,5 dl |
bijelog suhog vina |
80 g |
maslaca
'z bregov |
1 žlica |
svježeg nasjeckanog peršina |
|
povrtna juha
(oko 1l) |
|
sol, svježe mljeveni bijeli papar |
|
maslinovo ulje |
|
|