NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Rižoto s tri vrste sira

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju. 
 
Priprema / 25 min
  • U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte rižu pa kratko pržite uz neprestano miješanje dok ne postane staklasta.
  • Zalijte vinom, prokuhajte pa dalje pirjajte podlijevajući temeljcem dok ne omekša.
  • Zatim dodajte razmrvljeni BoviBlue te sitno ribani Varaždinec i Ovidur, posolite i popaprite, dodajte maslac narezan na listiće i peršin.
  • Sve zajedno promiješajte, još kratko prukuhajte i poslužite.
 
Posluživanje
Prije posluživanje u rižoto umiješajte 3 žlice maslinovog ulja koje će vašem jelu dati glatkoću i sjajni efekt.

 
Savjet
Na kraju po želji u rižoto možete umiješati nekoliko kapi konjaka ili vinjaka koji će jelu dati specifičnu notu.
 
Sastojci / 4 osobe
300 g riže
100 g sira BoviBlue 
70 g  ovčjeg sira Ovidura 
70 g  sira Varaždinca 
1,5 dl bijelog suhog vina
80 g maslaca
'z bregov
1 žlica svježeg nasjeckanog peršina

povrtna juha
(oko 1l)
  sol, svježe mljeveni bijeli papar
  maslinovo ulje

Vezani proizvodi

Ovidur BoviBlue Varaždinec 'z bregov maslac
 blank