VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Rižoto od sipe sa šafranom


 
Priprema / 40 min
  • Na maslinovom ulju popržite usitnjeni luk i češnjak, dodajte sipu narezanu na manje komadiće, začinite i pržite dok ne omekša uz povremeno podlijevanje temeljcem.
  • Zatim dodajte rižu i šafran pa kuhajte dok ne omekša uz podlijevanje temeljcem.
  • Maknite rižoto sa vatre pa umiješajte maslac i naribani Caprodur
  • Komorač narežite na tanke ploške pa ga kratko popržite sa svake strane na maslinovom ulju, posolite.
 
Posluživanje
Rižoto poslužite na podlozi od komorača i ukrasite klicama češnjaka. 
 

 
Sastojci / 4 osobe
550 g očišćene sipe
350 g riže
1 komorač
1 paketić šafrana
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
30 g klica češnjaka
80 g maslaca 'z bregov
100 g naribanog Caprodura Vindija
Riblji ili povrtni temeljac
maslinovo ulje
sol, papar

Vezani proizvodi

Caprodur
 blank