|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Na maslinovom ulju popržite usitnjeni luk i češnjak, dodajte sipu narezanu na manje komadiće, začinite i pržite dok ne omekša uz povremeno podlijevanje temeljcem.
- Zatim dodajte rižu i šafran pa kuhajte dok ne omekša uz podlijevanje temeljcem.
- Maknite rižoto sa vatre pa umiješajte maslac i naribani Caprodur
- Komorač narežite na tanke ploške pa ga kratko popržite sa svake strane na maslinovom ulju, posolite.
|
|
Posluživanje
|
Rižoto poslužite na podlozi od komorača i ukrasite klicama češnjaka.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
550 g očišćene sipe
350 g riže
1 komorač
1 paketić šafrana
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
30 g klica češnjaka
80 g maslaca 'z bregov
100 g naribanog Caprodura Vindija
Riblji ili povrtni temeljac
maslinovo ulje
sol, papar
|
|