NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Ravioli s plemenitim sirevima

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju. 

 
Priprema / 95 min
  • Brašno prosijte preko finog sita na dasku te u sredini napravite udubinu.
  • U udubinu stavite jaja, ulje i prestovet soli.
  • Postupno prstima dodajte brašno u jaja dok ne povežete sve sastojke.
  • Mijesite tijesto energičnim pokretima dok ne postane elastično i jednolične boje (bez svijetlih "prugica" brašna). Ako se lijepi, malo pobrašnite tijesto i dasku.
  • Nakon što ste dobili jednoličnu loptu tijesta, zamotajte je u plastičnu foliju ili vrećicu i ostavite da odstoji bar sat vremena.
  • Tijesto razvaljajte na debljinu 1-2 mm i po BoviBlue.
  • Oko svake hrpice sira BoviBlue tijesto obrežite okruglim ili četvrtastim rezačem.
  • Sve rubove premažite kistom s malo vode te polovicu tijesta preklopite preko nadjeva.
  • Tako pripremljene raviole skuhajte u osoljenoj vodi, ocijedite i prelijte maslacem u kojem ste lagano zagrijali malo usitnjenog bosiljka.
 
Savjet
Raviole možete poslužiti i s klasičnim umakom od rajčice i bosiljka.
 
Sastojci / 4 - 6 osoba
4 - 6  jaja
250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna

malo soli
1 žlica maslinova ulja
300 g sira BoviBlue

malo maslaca
'z bregov
  svježi bosiljak 

Vezani proizvodi

'z bregov maslac BoviBlue
 blank