|
Priprema
|
/ 95 min
|
- Brašno prosijte preko finog sita na dasku te u sredini napravite udubinu.
- U udubinu stavite jaja, ulje i prestovet soli.
- Postupno prstima dodajte brašno u jaja dok ne povežete sve sastojke.
- Mijesite tijesto energičnim pokretima dok ne postane elastično i jednolične boje (bez svijetlih "prugica" brašna). Ako se lijepi, malo pobrašnite tijesto i dasku.
- Nakon što ste dobili jednoličnu loptu tijesta, zamotajte je u plastičnu foliju ili vrećicu i ostavite da odstoji bar sat vremena.
- Tijesto razvaljajte na debljinu 1-2 mm i po BoviBlue.
- Oko svake hrpice sira BoviBlue tijesto obrežite okruglim ili četvrtastim rezačem.
- Sve rubove premažite kistom s malo vode te polovicu tijesta preklopite preko nadjeva.
- Tako pripremljene raviole skuhajte u osoljenoj vodi, ocijedite i prelijte maslacem u kojem ste lagano zagrijali malo usitnjenog bosiljka.
|
|
Savjet
|
Raviole možete poslužiti i s klasičnim umakom od rajčice i bosiljka. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 - 6 osoba |
4 - 6 |
jaja |
250 g |
glatkog brašna |
250 g |
oštrog brašna |
|
malo soli |
1 žlica |
maslinova ulja |
300 g |
sira BoviBlue |
|
malo maslaca
'z bregov |
|
svježi bosiljak |
|
|