|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Miješajte Vivis, sok i koricu limuna, vanilin šećer, ekstrakt badema i 300 g šećera u prahu.
- Vrhnje pomiješajte s kremfiksom i preostalim šećerom u čvrst šlag. Smjesu od Vivisa i šlaga razdijelite na 4 jednaka dijela.
- U kalup za tortu položite biskvit. U prvu smjesu Vivisa dodajte 4 otopljena listića želatine, prvu jestivu boju i prvi dio šlaga.
- Sve sjedinite, ulijte na biskvit pa stavite hladiti da se stegne prije ulijevanja smijese druge boje. Prije posluživanja tortu dobro ohladite i pospite šarenim perlicama.
|
|
|
Sastojci |
|
1 |
gotova biskvitna kora |
4 |
Vivis svježa krem sira od 200 g |
500 ml |
vrhnja za šlag 'z bregov |
|
sok od 2 limuna |
|
korica od 1/2 limuna |
2 |
vanilin šećera |
|
nekoliko kapi ekstrakta badema |
400 g |
šećera u prahu |
2 |
šlagfiksa |
16 |
listića želatine |
|
jestive boje |
|
|