VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Quiche Lorraine

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.  
Priprema / 90 min
  • Brašno izmiješajte s maslacem, malo soli i oko 0,5 do 1 dl vode u jenolično tijesto.
  • Stavite da odstoji na hladnom 1 sat.
  • Slaninu narežite na tanke ploške te rasporedite po okruglom kalupu obloženom tijestom.
  • Po slanini pospite ribani sir i prelijte jajima u koja ste umutili vrhnje, sol i papar.
  • Pecite u pećnici na umjerenoj vatri 20-25 minuta.
Posluživanje
Poslužite vruću ili hladnu sa žlicom kiselog vrhnja 'z bregov.

Savjet
Bezmesnu slanu tortu možete pripremiti ako slaninu zamijenite s 250 g kratko prokuhanog ili pirjanog povrća, no pripazite da povrće ne skuhate do kraja nego da bude hrskavo.
Sastojci
za tortu Ø 28 cm
250 g oštrog brašna
125 g maslaca  
'z bregov

sol
  papar 
150 g suhe slanine (pancete) Rozeto
100 g ribanog sira Varaždinca
3 jaja
3 dl vrhnja za šlag
'z bregov

Vezani proizvodi

Rozeto dalmatinska dimljena panceta 'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov maslac Varaždinec
 blank