|
Priprema
|
/ 90 min
|
- Brašno izmiješajte s maslacem, malo soli i oko 0,5 do 1 dl vode u jenolično tijesto.
- Stavite da odstoji na hladnom 1 sat.
- Slaninu narežite na tanke ploške te rasporedite po okruglom kalupu obloženom tijestom.
- Po slanini pospite ribani sir i prelijte jajima u koja ste umutili vrhnje, sol i papar.
- Pecite u pećnici na umjerenoj vatri 20-25 minuta.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite vruću ili hladnu sa žlicom kiselog vrhnja 'z bregov.
|
|
Savjet
|
Bezmesnu slanu tortu možete pripremiti ako slaninu zamijenite s 250 g kratko prokuhanog ili pirjanog povrća, no pripazite da povrće ne skuhate do kraja nego da bude hrskavo. |
|
|
Sastojci
|
|
za tortu Ø 28 cm |
250 g |
oštrog brašna |
125 g |
maslaca
'z bregov |
|
sol |
|
papar |
150 g |
suhe slanine (pancete) Rozeto |
100 g |
ribanog sira Varaždinca |
3 |
jaja |
3 dl |
vrhnja za šlag
'z bregov |
|
|