|
Priprema
|
/ 20 min
|
- Svaku tortilju od pšeničnog brašna premažite žlicom kiselg vrhnja pa polovicu prekrijte usitnjenom kuhanom piletinom, izrezanim rog paprikama, ribanim sirom te ostalim povrćem.
- Preklopite na pola.
- Pecite tortilje na roštilju ili tosteru da se zarumene i da se sir rastopi u unutrašnjosti.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite s quacamole umakom (od avokada) ili meksičkim umakom od rajčica.
|
|
Savjet
|
Bezmesne tortilje možete pripremiti ako piletinu zamijenite kuhanim crvenim ili običnim grahom. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
8 |
pšeničnih tortilja |
2 |
filea pilećih prsa Cekin (kuhana) |
100 g |
svježe paprike |
100 g |
mladog luka |
200 g |
kuhanog kukuruza |
8 žlica |
kiselog vrhnja
'z bregov |
400 g |
sira Gaude |
|
|