|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Pureće kotlete odvojite od kostiju i začinite. Amarant kuhajte u pilećem temeljcu dok ne omekša, ocijedite i začinite.
- Lučice očistite, popržite na ulju, posolite pa dodajte reducirani acceto i pirjajte dok ne omekšaju. Stabljike celera ogulite, narežite na duljinu od 4 cm, popržite na ulju dok ne omekša, začinite pa punite žlijebove kuhanim amarantom.
- Pureće steakove popržite sa svake strane, odložite na toplo pa u istoj tavi popržite zeleni papar, dodajte brašno i podlijte pilećim temeljcem.
- Vratite puretinu i krčkajte sve zajedno nekoliko minuta.
|
|
Posluživanje
|
Servirajte sa stabljikama celera punjenim amarantom i lučicama.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
600 g |
purećeg kotleta Vindon |
250 g |
lučice |
3 stabljike |
celera |
100 g |
amaranta |
50 g |
zelenog papra u salamuri |
20 g |
brašna |
|
pileći temeljac |
|
reducirani acceto balsamico |
|
sol, papar |
|
ulje |
|
|