|
Priprema
|
/ 20 min
|
- Od purećih prsa izrežite 4 tanka odreska. Osolite ih i popaprite te pecite na malo maslaca da se zarumene s obje strane.
- Maknite ih na toplo i na istoj masnoći kratko popržite paprike.
- Prelijte sve vrhnjem te kad zakipi u umak dodajte senf i odreske.
- Dosolite po potrebi i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite s kuhanom rižom ili tjesteninom.
|
|
Savjet
|
Umjesto purećeg filea možete staviti pileći zabatak Cekin. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
600 g |
purećeg filea od prsa Vindon |
300 g |
kiselog vrhnja
'z bregov |
150 g |
svježe paprike narezane na rezance |
1 čajna žličica |
senfa |
|
sol, papar, malo usitnjenog peršinova lišća |
|
maslac 'z bregov za pečenje |
|
|