VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Pureći odresci u vrhnju s paprikama

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema / 20 min
  • Od purećih prsa izrežite 4 tanka odreska. Osolite ih i popaprite te pecite na malo maslaca da se zarumene s obje strane.
  • Maknite ih na toplo i na istoj masnoći kratko popržite paprike.
  • Prelijte sve vrhnjem te kad zakipi u umak dodajte senf i odreske.
  • Dosolite po potrebi i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne.
Posluživanje
Poslužite s kuhanom rižom ili tjesteninom.

Savjet
Umjesto purećeg filea možete staviti pileći zabatak Cekin.
Sastojci / 4 osobe
600 g purećeg filea od prsa Vindon
300 g kiselog vrhnja
'z bregov
150 g svježe paprike narezane na rezance
1 čajna žličica senfa

sol, papar, malo usitnjenog peršinova lišća
  maslac 'z bregov za pečenje 

Vezani proizvodi

Pureća prsa 'z bregov kiselo vrhnje 25% mm 'z bregov maslac
 blank