VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Pureći odresci na talijanski način

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema / 20 min
  • Puretinu osoliti i popapriti, popeći na maslinovu ulju oko 2 - 3 minute sa svake strane.
  • Posložiti u vatrostalnu zdjelu, preliti vinom, dodati izgnječeni pelate, začinsko bilje i masline te prekriti ploškama sira.
  • Zapeći u pećnici na 200ºC oko 2 minute.
Posluživanje
Poslužiti s tjesteninom i salatom od brokule.

Savjet
Po želji možete naribati i parmezan.
Sastojci / 4 osobe
16 crnih maslina
0,8 kg purećih odrezaka Vindon
8 ploški sira Varaždinca 
0,8 kg  pelata od rajčice iz konzerve

bosiljak, timijan, peršinov list
  sol, papar 
1 dl vina
  malo maslinova ulja 

Vezani proizvodi

Varaždinec Pureći odresci od filea zabatka
 blank