|
Priprema
|
/ 20 min
|
- Puretinu osoliti i popapriti, popeći na maslinovu ulju oko 2 - 3 minute sa svake strane.
- Posložiti u vatrostalnu zdjelu, preliti vinom, dodati izgnječeni pelate, začinsko bilje i masline te prekriti ploškama sira.
- Zapeći u pećnici na 200ºC oko 2 minute.
|
|
Posluživanje
|
Poslužiti s tjesteninom i salatom od brokule.
|
|
Savjet
|
Po želji možete naribati i parmezan. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
16 |
crnih maslina |
0,8 kg |
purećih odrezaka Vindon |
8 ploški |
sira Varaždinca |
0,8 kg |
pelata od rajčice iz konzerve |
|
bosiljak, timijan, peršinov list |
|
sol, papar |
1 dl |
vina |
|
malo maslinova ulja |
|
|